• Mer jubel i EM for Veronica Kristiansen og Norge mot Danmark (arkivfoto).

– Jubler litt ekstra når Vikki skårer

11.12.14 // Glassverket-spillerne satt sammen og så Veronica Kristiansen og Norge ta sin tredje strake seier i VM.

Skrevet av NTH

Etter kampen mot Oppsal satt spillerne seg sammen og så Norge snu en dårlig førsteomgang til en knakende god andreomgang og 27-21-seier mot Danmark.

– Det er kjempegøy å se Vikki prestere så godt på landslaget. Vi jubler litt ekstra når hun skårer. Jeg synes det har gått mye bedre enn ventet med Norge, og Vikki har sin del av æren for det. Hun limer spillet sammen bakover og har masse gjennombrudd og skudd framover, sier Renate Saastad Sømme til glassverketelite.no.

Glassverket måtte klare seg uten Veronica Kristiansen mot Oppsal i dag, for i EM i Ungarn startet hun nok en gang for Norge.

– Det er veldig koselig å høre at jentene samlet seg for å se kampen i dag. Det gir meg motivasjon og glede, kommenterer Kristiansen.

Norge slo Danmark for første gang på seks forsøk. De norske håndballjentene gliste bredt etter kampen.

– Det smakte vanvittig godt med seier mot Danmark, og det er sinnsykt deilig å gå inn i hovedrunden med full pott, sier Glassverket-profilen.

For tredje kamp på rad satte Kristiansen inn kampens første mål, fra distanse. Det andre var et lekkert gjennombrudd hvor hun skyter hardt opp i høyre hjørnet. I andre omgang fintet hun keeper Sandra Toft grundig ut før hun satte inn 22-18 for Norge fra syvmeteren. Kristiansen spilte hele første omgang og kom innpå etter ti minutter i andre.

Mot slutten av kampen måtte Veronica Kristiansen ta seg en tominutters pause, men forstår ikke helt hvorfor.

– Jeg føler jeg står helt stille og blir påløpt, sier hun.

Norge leverte ingen stor første omgang, men etter pause begynte det å løsne, blant annet takket være enestående målvaktsspill av Silje Solberg og strålende skyting av Storhamar-duoen Maja Jakobsen og Betina Riegelhuth.

– Vi ville mest. Vi visste det ville bli tøft, men det var en fantastisk entusiasme i laget i andre omgang. Og igjen ser vi bredden i troppen med Betina og Maja som kommer inn og gjør så mange flotte og viktige mål. Også har vi Silje som står som en gud bakerst. I dag viste hun at hun er nummer én, sier Kristiansen.

24-åringen har levert et solid mesterskap til nå, og det blir lagt merke til. I VG sitt studio er Frode Kyvåg ekspertkommentator, og han tar fram superlativene for Glassverket-spilleren.

– Veronica Kristiansen er en type spiller vi har savnet siden Tonje Larsen gikk i tenkeboksen, sier han på VG Nett.

Av Peter Tubaas