Pangcomeback av Rikartsen

11.12.14 // Eline Rikartsen glimtet skikkelig til i treningskampen som Oppsal vant 30-24 onsdag kveld.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Det så ikke ut som Eline Rikartsen hadde vært skadet i over to måneder da hun knallet inn fem mål fra sin høyrekant mot Oppsal.

– Det var skikkelig gøy. Jeg fikk vite først i går at jeg skulle spille hele kampen. Det gikk litt bedre enn ventet. Det er ekstra deilig når jeg har vært ute så lenge og ikke minst når vi møter et av de beste lagene i landet, smiler Rikartsen.

– Det var en kjempekamp av Eline. Det var morsomt å se henne utpå der i dag. Det er første gang hun har spilt en hel kamp for A-laget, og den sjansen tok hun godt vare på, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Det var jevnt i 45 minutter, men i midtperioden i andre omgang avgjør Oppsal kampen, med kontring etter kontring som ender i skåringer.

– Vi gjør en del dumme feil halvveis i andre omgang. Vi kommer ikke raskt nok hjem og klarer ikke samle oss. Da får Oppsal det lett. Men bortsett fra det, var det fin kamp av oss, sier Rikartsen.

Eline Rikartsen tråkket stygt over i slutten av september. Gang på gang har hun vært nødt til å utsette comebacket.

– Jeg hadde ikke noe vondt under kampen i dag, men jeg kommer til å ise ned nå, for sikkerhets skyld, sier hun.

For en måned siden satt Rikartsen på tribunen i Slåtthaughallen i Bergen og så venninnene på J18-laget spille første runde i Lerøyserien. Nå skal hun selv få bidra.

– Det gleder jeg meg veldig til, og jeg er klar til innsats. Det er godt å være på vei tilbake, men jeg har fortsatt masse å jobbe med, sier hun.

Både Tiril Günther Merg og Charlotte Kristiansen spilte sine første kamper for A-laget etter sitt comeback i høst.

Kampfakta: Glassverket – Oppsal 24-30 (12-13/12-17)
Glassverket: Guro Rundbråten, Marte Langeli, Tiril Günther Merg 3, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset 3, Renate Saastad Sømme, Trine Bronsta 1, Eline Rikartsen 5, Jeanett Kristiansen 3, Hege Bakken Wahlquist 4, Charlotte Kristiansen 1.

Av Peter Tubaas