• Monica Iversen har operert sitt vonde høyre kne.

Vellykket operasjon for Iversen

09.12.14 // Monica Iversen håper å være spilleklar til serien starter opp igjen i begynnelsen av januar.

Skrevet av NTH

Glassverket-kapteinen må ha hjelp av krykker for å forflytte seg de nærmeste dagene etter at hun opererte høyrekneet for en meniskskade mandag.

– Det var lang ventetid, men godt å endelig få det gjort. Det kjennes helt greit ut. Så langt tyder alt på at det har gått bra. Jeg bruker krykker de første fem-seks dagene, før jeg begynner å belaste kneet litt mer, forteller hun.

Inngrepet ble gjort på Drammen sykehus mandag kveld. Iversen har slitt med en belastningsskade i høyre kne lenge, og har også operert samme kne tidligere. Kirurgen trengte «bare» å gå inn og renske menisken.

– Jeg visste ikke hva de skulle gjøre på forhånd, men det var to muligheter. Da jeg våknet fra narkosen fikk jeg beskjed om at jeg slapp å sy. Det var en god nyhet, for i så fall hadde det blitt fire uker på krykker. Jeg håper og tror opptreningen skal gå ganske kjapt, og at jeg er klar igjen til neste kamp, i januar, sier hun.

Så langt tyder alt på at inngrepet har vært vellykket. Skaden kan minne om beskrivelsene av kneet som gjør videre EM-spill høyst tvilsomt for landslagsmålvakt Kari Aalvik Grimsbø nettopp.

– Av de beskrivelsene jeg har hørt, så likner det veldig, men jeg vet ikke, kommenterer Iversen.

Av Peter Tubaas