• Ida Alstad og Veronica Kristiansen utgjorde midtforsvaret også i store deler av den andre kampen i EM (arkivbilde).

Norge videre etter storseier

09.12.14 // Det gikk ikke like mye på skinner i dag, men Norge kunne notere seg for en komfortabel seier mot Ukraina i EM.

Skrevet av NTH

Veronica Kristiansen fikk spille fra start i begge omganger, skåret tre ganger og hadde noen strålende assists i kampen som Norge vant 34-23 mot Ukraina. Norge er nå videre i EM allerede før kampen mot erkerivalen Danmark på torsdag.

– Det var jo delmålet vårt, så det var deilig å komme dit med en god seier mot Ukraina i kveld, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

I dag, som på søndag, skåret Glassverket-spilleren kampens første mål. Denne gangen på en syvmeter etter at Nora Mørk var blitt sendt i bakken. Noen minutter senere økte hun til 4-1 på en kjapp kontring etter at hun selv hadde snappet ballen i forsvar. Det tredje målet hennes kom fire minutter ut i andre omgang, et skudd fra cirka syv meter og stillingen 19-15 til Norge.

– Egen innsats var helt ok, men det var ingen stor kamp av meg i dag. Det viktigste var at vi vant og at vi gjorde det med mange mål. Målforskjellen kan komme til å bety en del, sier hun.

Det var jevnt i store deler av første omgang, men Norge begynte å dra ifra da det nærmet seg halvspilt og ledet 17-13 til pause.

– Vi visste alt om hva Ukraina ville komme med, men vi stilte oss litt tidlig i forsvar slik at de lett så hva de kunne gjøre. De har tøffe og smarte spillere, så de klarte å holde følge lenge.

Etter hvilen tok Norge etter hvert helt over og benyttet anledningen til å bytte mye. Kristiansen spilte opp mot 20 minutter i begge omganger. Hun fikk hvile cirka 10 minutter fra midten av første omgang, og de siste drøye ti minuttene, da Betina Riegelhuth kom inn og gjorde sine saker bra.

– Det var veldig gøy at Betina kom inn og gjorde det hun er god på, skyte ballen i mål fra distanse. Hun fortjente å spille. Det er godt at vi får brukt hele laget, og vi ser når Betina og Maja kommer uredde på banen, at vi har god bredde i troppen, sier Glassverket-strategen.

Veronica Kristiansen spilte igjen mye i midtforsvaret sammen med Ida Alstad, i perioder også med Pernille Wibe, helt til hun måtte ut med rødt kort midt i andre omgang. Ikke alt gikk like bra for Norge i dag, men de hvitkledde leverte mer enn godt nok til å stoppe Ukraina.

– Vi gleder oss til gruppefinale mot Danmark. Det er viktig for oss å ha med oss så mange poeng som mulig inn i hovedrunden, sier 24-åringen.

Neste kamp: Norge – Danmark, torsdag 11. desember 2014, kl 2025 (TV2).

Av Peter Tubaas