• Det ble jubel for Veronica Kristiansen og de norske håndballjentene i kveld (arkivfoto).

Knallstart i EM for Vikki og Norge

07.12.14 // Veronica Kristiansen markerte seg fra start da Norge fikk en optimal åpning på mesterskapet.

Skrevet av NTH

Håndballjentene feide all tvil til side, da Norge slo Romania 27-19 i den første kampen i EM søndag kveld.

– Det var veldig deilig å få en sånn start på mesterskapet, og samtidig er det godt at den første kampen er ferdig, sier Veronica Kristiansen.

Glassverket-profilen var i fyr og flamme og var med på å sette Norge skikkelig i respekt helt fra start.

– Det var nok litt nerver, men de var under kontroll, smiler hun.

Hun skåret kampens første mål og traff blink på alle sine tre første forsøk. De to første var skudd fra ni og sju meter, det siste et straffekast hvor hun fintet ut keeper. I andre omgang fikk hun nok en gang tillit fra 7-meteren og satte ballen mellom beina på keeper.

– Det er gøy at jeg får sjansen fra 7-meteren. Jeg er alltid klar for å ta straffer. Og vi hadde en plan om å lokke fram treerne til Romania, men da de ikke kom ut, så fikk jeg rom til å skyte fra distanse, sier hun.

Veronica Kristiansen fikk 7 på VG-børsen, som en av syv spillere. Ida Alstad og Stine Bredal Oftedal fikk best skår med 8.

– Jeg er fornøyd med den første omgangen min, men i andre omgang blir jeg litt het i «pappen» i angrep. Det ble noen dårlige skudd og noen stolpetreff. Vi hadde ikke helt marginene der. Forsvarsmessig er jeg fornøyd med hele kampen, sier Kristiansen.

Neste kamp: Ukraina – Norge, tirsdag 9. desember 2014, kl 2025 (TV2).

Stine Bredal Oftedal ble Norges toppskårer med åtte mål, mens Veronica Kristiansen, Heidi Løke, Ida Alstad og Linn-Kristin Riegelhuth-Koren skåret alle fire mål hver.

– Vi ser allerede fram til neste kamp. Da håper jeg å være enda bedre på alt, sier hun.

Se hele kampoppsettet her.

Av Peter Tubaas