• Jeanett og Charlotte Kristiansen i julegata i Egersund lørdag ettermiddag (Foto: Privat).

Søstrene tror på Vikki

06.12.14 // Det er én dag igjen til EM, og Jeanett og Charlotte ønsker søsteren Veronica Kristiansen lykke til direkte fra julegata i Egersund.

Skrevet av NTH

Søndag kveld kl 18.15 (TV2) braker det løs med Norge – Romania i Debrecen, og ganske sikkert med Glassverkets Veronica Kristiansen på banen.

– Jeg er naturligvis spent på hvordan det går med Norge, men følger alltid litt ekstra med på Veronica. Jeg synes fortsatt det er litt uvirkelig å se søsteren min på TV, og jeg blir ganske nervøs når hun spiller, ler storesøster Charlotte Kristiansen.

Jeanett kommer også til å få med seg hvert eneste sekund med norsk EM-håndball og holder naturligvis også et ekstra øye med søsteren.

– Jeg har skikkelig trua på henne. Hun viste seg fram på en god måte både i Møbelringen og i Golden League, og det virker som landslaget satser på henne som en playmaker. Hun viser jo også i Glassverket at hun er en sjef ute på banen, sier Jeanett.

Glassverketelite.no tok en prat med Veronica Kristiansen etter kampen mot Serbia sist søndag. Hun klarer nesten ikke vente på å komme i gang.

– Jeg gleder meg veldig. Og jeg tror vi kan nå langt, så lenge vi er disiplinerte i spillet og har fokus på å ta én kamp av gangen. Det er viktig, for det har har Norge hatt stor suksess med tidligere. Vi fikk god matching i Møbelringen og tar med oss det positive fra de kampene, sier Kristiansen.

Mange mener Norge er et usikkert kort i dette mesterskapet, men håndballjentene har trua på seg selv.

– Målet er å ta medalje. Det er ikke urealistisk med gull heller, men det er mange flere lag som kan kjempe om en semifinaleplass enn tidligere. Men det er klart vi har lyst til å være der nede lengst mulig, helst fram til 22. desember, sier Norges spiller nummer 4.

Og hjemme i Norge vil hele familien, og ikke minst vesle Savannah (halvt år), heie på tanten sin fra sofakroken.

– Hun skal da få se på håndball hun også. Hun skjønner ikke hva som foregår, men følger veldig med når det er mye bevegelse på TV, sier mamma Charlotte.

Hun og Savannah er for tiden på en juletur til hjembyen Egersund, og natt til lørdag kom også Jeanett nedover, som en overraskelse for resten av familien.

– Jeg prøvde å holde folk våkne til hun skulle komme, men det ble for seint. Det var en stor overraskelse da hun dukket opp til frokost i dag, ler Charlotte.

Og direkte fra julebyen Egersund kan vi overbringe følgende hilsen til den mellomste søsteren Kristiansen, dagen før dagen:

– Vi er veldig stolte av Veronica, og vet hun kommer til å gjøre det bra i EM. Vi ønsker henne og Norge lykke til, sier de to.

Av Peter Tubaas