• Kenneth Gabrielsen er en av trenerne på LK98.

Gabrielsen med LK98 til Spania

02.12.14 // J16-landslaget (LK98) lader opp til EM-kvalifisering i mars med en turnering i Spania i begynnelsen av desember.

Akkurat nå er Kenneth Gabrielsen og LK98 kollega Vigdis Holmeset på Olympiatoppen i Oslo med spillere og støtteapparat og forbereder seg på avreise til Spania onsdag.

– Vi har hatt to gode dager her oppe, med fine håndballøkter og en del faglig påfyll både for oss og spillerne, når det gjelder trening og kosthold, forteller Glassverket-treneren.

Glassverket har ingen spillere i troppen som skal til Spania, men Ane Hovland fra 98-laget ble kalt inn til den delen av samlingen som foregår i Oslo.

– Ane er per i dag blant fem aktuelle strekspillere for dette laget. Hun har klart seg bra på øktene vi har hatt her på Olympiatoppen, men er ikke en av de to strekspillerne som blir med oss nedover. Som alle andre må hun bare fortsette å trene godt i klubben sin, for å være i posisjon til uttak senere, sier Gabrielsen.

Det neste store målet for LK98 er EM-kvalifisering i Georgia i mars. Turneringen i Spania denne uken er en viktig del av oppkjøringen. J16-landslaget møter Spania, Portugal og Sverige under samlingen som starter onsdag.

– Dette laget har bare spilt mot Frankrike tidligere. Det ble både seier, uavgjort og tap i tre kamper mot Frankrike i sommer, men da var ikke jeg med, forteller Gabrielsen.

Som for de fleste lagene i Grundigligaen har Glassverket-spillerne egentrening denne uken, og Kenneth Gabrielsen synes det er fint å benytte oppholdet til landslagsaktiviteter.

– Å ha en fot innenfor landslagsmiljøet og håndballforbundet er nyttig og bidrar til bedre utveksling av kunnskap mellom klubber og landslag. Vi tar med oss impulser begge veier, sier treneren.

Kampene:
5/12 20.00 Spania – Norge
6/12 18.00 Portugal – Norge
7/12 10.00 Norge – Sverige

Av Peter Tubaas