• Malene Solheim (foran) har kost seg stort i Glassverket i høst.

– En fantastisk gjeng

01.12.14 // Bildet illustrerer hvordan vikarmålvakt Malene Solheim har hatt det i Glassverket i høst, men nå har hun hatt sin siste arbeidsdag.

Skrevet av NTH

Den første søndagen i advent falt sammen med den siste arbeidsdagen i lilla for Malene Solheim. Fredag var hun på sin siste trening med jentene i Glassverket.

– Det er en fantastisk gjeng, med utrolig god treningsmoral, og som kommer til å nå langt. Glassverket er et utrolig godt lag, som jeg gleder meg til å følge videre. Det har vært kjekt å få være med på det en stund, sier hun til glassverketelite.no.

Sissi Karlsson er ikke spilleklar ennå, men Malene Solheim vil ikke spekulere i om det kan bli behov for hennes tjenester utover de tre månedene hun har vært i klubben.

– Per i dag er jeg ferdig i Glassverket, og det er vemodig og trist, for det har vært en utrolig kjekk høst. Men Sissi er forhåpentligvis på vei tilbake, og det er nok med to målvakter. Blir det behov for at jeg fortsetter, får jeg heller vurdere det hvis en forespørsel kommer, sier hun.

Den snart 31 år gamle målvakten hadde lagt opp da Glassverket kom på banen rett før sesongstart. Sissi Karlsson hadde skadet kneet og klubben trengte en keeper raskt. Men Solheim vurderer ikke å fortsette å spille håndball i en annen klubb.

– Spørsmålet som kom fra Glassverket i slutten av august, om å spille håndball i tre måneder til, var forlokkende og lett å si ja til. Men jeg har tross alt tatt en avgjørelse på at jeg skal slutte. Ingenting annet enn Glassverket er aktuelt for meg i fortsettelsen. Og det er i så fall kun hvis de skulle trenge min hjelp. Men jeg håper inderlig at Sissi kommer seg på beina igjen, sier hun.

Malene Solheim en av få, kanskje til og med den eneste, i Glassverket-historien som ikke har tapt en seriekamp. Hun var nemlig ikke spilleklar før etter seriepremieren mot Larvik. I løpet av knappe tre måneder har hun fått med seg mange høydepunkter i det som har vært tidenes Glassverket-høst.

– Det beste med perioden i Glassverket må være to ting. Det ene var å bli kjent med en utrolig kjekk gjeng, og det andre å få være med på alle de store håndballøyeblikkene. Det er gøy å vinne kamp etter kamp, smiler Solheim.

Av Peter Tubaas