• Veronica Kristiansen og håndballjentene fikk det tøft mot Danmark torsdag kveld.

Tap for Vikki og Norge

27.11.14 // Veronica Kristiansen spilte fra start i den første kampen i Møbelringen Cup, men Norge måtte se seg slått 24-21 av Danmark.

Skrevet av NTH

Larvik (glassverketelite.no): Norge fikk ikke den revansjen de ønsket mot Danmark etter tapet i finalen i Golden League.

– Vi gjorde dessverre ikke det. Dette var ikke noe gøy i det hele tatt, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Norge startet bra, og Kristiansen knallet inn Norges 3-1-mål etter fire minutter. Men etter hvert festet Danmark grepet.

– Vi ble jagende hele veien. I starten avsluttet de mye på venstresiden, og vi fikk ikke skjøvet forsvaret over. I tillegg bommer vi mye framover, sier hun.

Hennes andre av to mål kom etter 22 minutter i andre omgang, da stillingen var 20-21. Men nærmere kom aldri Norge.

– Vi hadde håp om å snu det, men fikk aldri satt inn støtet ordentlig.

Veronica Kristiansen spilte de første 18 minuttene. Så kom Ida Alstad inn og gjorde sine saker bra, noe som gjorde at Glassverket-profilen bare fikk korte innhopp etter pause.

– Jeg er ikke fornøyd. Noe er bra, men jeg kunne bidratt mer både fremover og bakover. Et par av de innspillene som Mette Gravholt fikk i starten av første omgang burde jeg for eksempel hatt, sier hun.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson tror 24-åringen kommer til å levere bedre i kampene som kommer.

– Hun var ikke helt der hun pleier å være i dag. Hun har ett gir eller to til, men jeg vet at hun kommer sterkere tilbake utover i turneringen og inn mot mesterskapet, sier han.

Kristiansen var en av de som fikk ekstra støtte fra sin egen ”fanklubb” på tribunen i kveld. En glad gjeng fra Glassverket hadde tatt turen til Arena Larvik, ikledd Glassverket-tøy og med en egen plakat til ære for landslagsspilleren.

– Vikki er stjerna vår vettu. Vi er her for å se på henne, sier Jorun Ødegård Persson.

– Vikki er kjempeflink. Hun har skåret to fine mål, og det er så gøy å se henne juble, smiler Anne Sofie Dorgelo, som spiller på Glassverket J98.

– Det var utrolig hyggelig at de var her. Jeg er lei meg for at vi ikke fikk tatt et bilde sammen etter kampen, som de ønsket. Men jeg hilste på dem før kampen og så den fine plakaten de hadde laget, sier Kristiansen, som også hadde familie på tribunen i Larvik.

Norge møter Frankrike i sin andre kamp fredag kl 19.

Av Peter Tubaas