• Jeanett Kristiansen var i aksjon for rekruttlandslaget i Arena Larvik i dag (arkivfoto).

Jeanett skåret fem mot Danmark

28.11.14 // Jeanett Kristiansen startet på benken, men kom innpå og spilte seg stort opp i løpet av rekruttkampen mot Danmark fredag.

Skrevet av NTH

Rekruttlandslaget til Norge gjorde det samme som A-landslaget til Danmark i går, ledet med seks til pause og vant med tre mål, 30-27.

– Vi var gode i perioder, men det ble også en del rot. Vi har bare hatt en trening sammen, så vi er ikke helt samspilte. Men det var gøy å vinne, sier Jeanett Kristiansen til glassverketelite.no.

Rekruttkampen mot Danmark gikk i Arena Larvik tidlig fredag ettermiddag. Kristiansen spilte siste kvarteret i første omgang og de første fire minuttene av andre. Etter en pause frem til tolv minutter spilte hun resten av andre omgang.

– På slutten er jeg fornøyd. Da fungerte det brukbart. Men jeg bommet for mye og holdt for mye igjen i starten. Totalt sett er jeg vel litt under middels fornøyd. Jeg skal komme sterkere tilbake i morgen, sier hun.

Landslagstreneren er imidlertid langt mer fornøyd enn Kristiansen selv.

– Jeanett er veldig god mot slutten av kampen og er med på å avgjøre den til vår fordel med mange viktige skåringer. Det er nytt for henne å ha den samme rollen på landslaget som i Glassverket, men hun løser oppgaven på en god måte, sier Henriette Henriksen Løge.

I sine mange år på aldersbestemte landslag har Jeanett Kristiansen nesten utelukkende vært kantspiller, men hun er enda mer fornøyd med å få være back.

– Det er veldig bra. Det er der jeg liker meg best. Det er en kjempefordel å spille på samme plass på klubb og landslag, sier hun.

For den yngste av Kristiansen-søstrene var dagens kamp mot Danmark også et gjensyn med sin gamle hjemmebane i Larvik.

– Ja, det var hyggelig å være tilbake. Det var ikke så mye folk der i dag da, men pappa og onkel var i hvert fall der, smiler hun.

Av Peter Tubaas