• Veronica Kristiansen skåret fire ganger mot Frankrike (bildet er fra gårsdagens kamp).

– Ekstra gøy å vinne på den måten

28.11.14 // Glassverkets Veronica Kristiansen skåret fire mål i en svært spennende kamp mot Frankrike i Møbelringen Cup.

Skrevet av NTH

Norge lå fem mål bak ved flere anledninger, men halte i land en knappest mulig 21-20-seier mot de franske jentene.

– Det var deilig med den snuoperasjonen. Første omgang likner på den første omgangen mot Danmark, men i dag klarer vi å snu det i andre omgang. Det er ekstra gøy å vinne kamper på den måten, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Snuoperasjon begynte for alvor etter kvarteret i andre omgang. Frankrike hadde ledet med fire, før blant andre Kristiansen reduserte til 15-18 og litt senere til 17-18.

– Det snur fordi vi står godt i forsvar og fordi Kari gjør noen suverene redninger. Da får vi ekstra selvtillit. Laget vokser, og da går det som regel bare en vei, oppover, sier hun.

Maja Jakobsen utliknet til 19-19 for norge etter 18 minutter. Norge økte til 21-19 etter 24 minutter, men det var også det siste målet Norge laget i kampen. I motsetning til mot Danmark, fikk Kristiansen starte mot Frankrike i Arena Larvik.

– Det er en tillitserklæring. Jeg føler meg mer involvert i spillet i dag enn i går. Forsvarsmessig synes jeg det gikk bedre, selv om jeg fortsatt gjør noen dumme feil framover. Men både for min egen del og for laget sin del var dette et skritt i riktig retning, sier hun.

Dermed blir det kanskje lettere å sin nødvendige nattesøvn på hotellet i Larvik. Det tok nemlig en stund før 24-åringen klarte å sove etter tapet mot Danmark i den svært sene kampen på torsdag.

– Jeg sovnet til slutt, men tror ikke det var før i to- eller halv tre-tiden i natt. Man blir liggende å tenke. Men vi fikk sove ut i dag, så vi har hatt god tid til å hvile, sier hun.

Kristiansen var på banen i cirka 20 minutter i første omgang og mesteparten av andre omgang, bortsett fra da hun ganske uforståelig fikk en tominutter mot slutten av kampen. Hun skåret sitt første mål etter seks minutter, da Norge gikk opp til 3-2. Totalt ble det fire skåringer, akkurat som i de to foregående kampene hennes mot Frankrike.

Neste kamp: Norge – Serbia, Oslo Spektrum, søndag 30. november 2014 kl 1615.

Av Peter Tubaas