• Kari Brattset gleder seg til å møte gamle kjente på søndag.

– Må være på vårt beste

22.11.14 // Selv om det er nummer to ovenfra og nummer to nedenfra på tabellen som møtes i Drammenshallen på søndag, er det ingen som tar lett på Fredrikstad.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Glassverket håper på publikumsrekord (over 2100 tilskuere) når Fredrikstad er gjester på søndag, og er gira på å avslutte høstsesongen med stil.

– Det betyr mye å vinne på søndag. Alle ønsker seg en god opplevelse på tampen av høstsesongen. Med seier mot Fredrikstad går vi inn i en lang treningsperiode med en ekstra god følelse, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket kommer rett fra en maktdemonstrasjon mot Tertnes. Men Nordstrands overkjøring av Oppsal på onsdag er alene grunn nok til å ikke ta lett på Fredrikstad.

– Vi tar uansett ikke lett på noen. Alle vet at man ikke skal slippe seg mange hakk ned før det går galt. Sånn er idretten, og det er derfor det er så fascinerende. Er du ikke ”på,” så blir du straffet, sier Gabrielsen.

Fredrikstad har to seirer denne sesongen, etter at de i oktober slo både Vipers på bortebane og Byåsen hjemme i to påfølgende kamper. Men de hvite og røde tapte de to neste mot Tertnes og Nordstrand.

– De har overrasket i noen kamper og har et godt toppnivå. Vår jobb blir å være så gode at de ikke ligger på det nivået for lenge. Vi må være maksimalt skjerpet for å slå Fredrikstad, sier Gabrielsen.

Grundigligaen: Glassverket – Fredrikstad

Drammenshallen, søndag 23. november 2014, kl 18.00

Glassverket vant begge kampene mot østfoldingene i fjor. I Kongstenhallen i februar var Kari Brattset sentral på Fredrikstad. Etter en fin tid i plankebyen ser hun frem til å møte gamle lagvenninner til dyst for første gang.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir koselig å få dem på besøk i Drammenshallen. Men Fredrikstad må vi bare slå. Det er jo noe ekstra å vinne mot gamleklubben, smiler Kari Brattset.

I likhet med resten av laget, spilte hun strålende mot Tertnes sist, men vet at gjestene fra Østfold blir en knalltøff motstander.

– Fredrikstad er et lag vi i utgangspunktet bør slå. Men det går ikke av seg selv. Vi må være på vårt beste, og det tror jeg alle vet, sier hun.

Fem siste serie- og sluttspillkamper:

Glassverket: S-S-S-S-S

Fredrikstad: T-T-S-S-T

Siste kamp først.

Siste møter:

2014 19/2 S 31-25 (PL, Kongstenhallen)
2013 19/10 S 31-24 (PL, Drammenshallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Av Peter Tubaas