• Thea Pedersen gjorde comeback fredag (bildet er fra treningen torsdag).

Fjerde strake for GIF2

21.11.14 // Med kveldens seier over Vikersund holder Glassverket 2 tritt med A-laget og har bare tapt en av de ni første seriekampene.

Bare to dager etter den sterke seieren borte mot Kragerø slo Glassverket 2 naboene Vikersund komfortabelt 22-15 fredag kveld, men uten å briljere.

– Vi viser at vi vil vinne kampen, men ikke så mye mer. Det var ikke noe ekstraordinært, men det var en fullt fortjent seier. Vikersund var enda litt dårligere enn oss i dag, sier trener Pål Sørum.

Fra elitelaget var både Charlotte Kristiansen, Julia Gellein Vangen og Tiril Günther Merg med. Sistnevnte satte inn hele åtte mål, men det tok litt tid før det løsnet.

– Det var en stillingskrig i starten og veldig lite mål. Det var en merkelig kamp hvor veldig mange skudd gikk utenfor eller rett på keeper. Noen av spillerne bar nok litt preg av et tøft kampprogram i det siste, sier Sørum.

Det stod faktisk 0-1 etter ti minutter. Så begynte det å skje litt mer i Glassverket idrettshall. Derfra og ut hadde Glassverket 2 mer eller mindre kontroll. Begge målvaktene gjorde sine saker bra. Thea Pedersen overtok for Marte Langeli i andre omgang og gjorde dermed comeback etter at hun pådro seg et stygt rift i hånden for en måned siden.

– Det var den første kampen hennes siden skaden, og Thea gjorde en god jobb. Hånden hennes var godt teipet, forteller Sørum.

Glassverket 2 vant sin fjerde strake seier og gikk opp på andreplass på tabellen med 15 poeng etter ni kamper. Det er like mange som serieleder Ramnes, men de har gode muligheter til å rykke fra med seier over Flint 2 på søndag.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan vi ligger an. Først og fremst er dette en veldig god læringsarena. Og de unge spillerne synes det er ekstra gjevt å få spille sammen med spillere fra elitelaget, som i dag, sier treneren.

Tilsvarende skjer også videre nedover i systemet. Landslagsuttatte Ane Hovland fra J16 var med mot Vikersund fredag kveld. Og lørdag spiller både J18 1 og J18 2 (stort sett identisk med 2. divisjonslaget) to seriekamper, med to spillere hver fra J16-laget.

Glassverket 2 – Vikersund 22-15 (10-7/12-8)
Glassverket 2: Marte Langeli, Thea Pedersen, Ane Hovland 1, Pernille Borge Karlsen, Linn Andresen 5, Christine Foss Sjulstad 2, Tiril Günther Merg 8, Victoria Ciobanu, Leona Williams, Celine Håkestad 1, Charlotte Kristiansen 3, Julia Gellein Vangen 2.

Av Peter Tubaas