• Emilie Christensen (th) støtte sammen med Jeanett Kristiansen og får en sjekk av sykepleier Linn Alexandra Gellein, mammaen til Julia Gellein Vangen (tv).

Skallet sammen på trening

20.11.14 // Det smeller skikkelig på treningene i Drammenshallen. I dag gikk det verst utover nesa til Emilie Christensen.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): På slutten av torsdagstreningen gikk Emilie Christensen i bakken etter et sammenstøt med Jeanett Kristiansen.

– Jeg tror jeg fikk haken til Jeanett på nesebeinet. Jeg fikk en ekkel følelse med en gang, men er ikke noe kvalm eller noe slikt i etterkant. Jeg satser på at det bare var en «trøkk», sier Emilie Christensen til glassverketelite.no.

De gode resultatene er ingen hvilepute for Glassverket-spillerne, snarere tvert i mot. På trening er det helt nødvendigh med intensitet på grensen til det uforsvarlige.

– Såpass må det være. Hvis ikke, klarer vi ikke å stå i mot når vi får det sånn i kamp. Jeg synes det er bra trykk og vi stiller mye høyere krav til hverandre på trening enn i fjor. Det som skjedde i dag var bare et uhell, og vi må tåle noen smeller for å bli bedre, sier Christensen.

Det er høyt under taket på flere enn én måte i Drammenshallen, og da tåler man både litt kjefting og knalltøffe dueller. Alt for at Glassverket skal bli bedre.

– Temperaturen på trening må være mest mulig kamplikt. Vi må gjenskape det på hver eneste trening. Da vil vi utvikle oss, og det synes jeg vi har klart til nå, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Tertnes var laget som sist fikk gjennom gå mot Glassverket, som tok sin åttende strake seier i Grundigligaen mot bergenserne. Tilfeldig er det neppe.

– Vi har blitt mye tøffere mot hverandre når vi trener. Vi kan ikke kose oss på trening og tro at det holder i kamp. Lagmoralen og stemningen er god. Ingen av jentene sluntrer unna. Jeg vet ikke om så mange av de andre lagene trener like hardt som oss nå, sier Jeanett Kristiansen.

I forsvar er det så tøffe tak at den gamle landslagsstjernen, Glassverket-trener Geir Oustorp, også får gjennomgå på trening.

– Klart at trenerne også får også svi når de er med og spiller, smiler Jeanett Kristiansen.

– Geir merker det når han trener med disse jentene. Han får stadig juling på trening, ler Gabrielsen.

Trykket og disiplinen på trening har resultert i overbevisende seire og gitt Glassverket en andreplass i Grundigligaen så langt.

– Vi har aldri hatt det nivået på trening som vi har i dag før. Spillerne gjør en grundig jobb, enten det er egentrening eller felles. Vi er like disiplinerte uansett. Det er spesielt viktig når vi har så mye tid mellom kampene. Da trenger vi å være så tøffe på trening at vi er maks skjerpet til neste kamp, sier Veronica Kristiansen.

Men Kenneth Gabrielsen og Geir Oustorp må heve stemmen i blant.

– Hvis ikke tenningen er helt på topp en dag, gir vi beskjed. Det er ingen lag som er på topp hele tiden, men vår jobb som trenere er å sørge for at de dårlige periodene er så korte som mulig, både på kamp og i trening. Men jentene har vært fantastiske til å trene. Helt fantastiske. Og det må vi fortsette med, om vi skal beholde tabellposisjonen, sier Gabrielsen.

Selv med 16 poeng på kontoen allerede er det ingen av spillerne som slakker av på tempoet. Selv ikke når det er et lag som ligger langt lavere på tabellen som kommer på besøk på søndag.

– Det spiller ingen rolle hvem vi møter nå, vi er så gira uansett, sier Veronica Kristiansen.

Av Peter Tubaas