• Kristin Nørstebø og Glassverket hadde 1500 tilskuere i ryggen mot Larvik. Mot Fredrikstad kan det komme enda flere.

Folkefest i vente mot Fredrikstad

18.11.14 // Glassverket-sponsor EB håper på mer enn 2000 mennesker på tribunen i Drammenshallen under årets siste seriekamp.

Skrevet av NTH

Med åtte strake seirer i Grundigligaen, har det aldri vært morsommere å se Glassverket enn nå. Mot Fredrikstad kan det begynne å nærme seg tilskuerrekord. Før kampen deler EB ut gratis drakter til 600 barn.

– Det er tredje gang vi gjør det og andre gang i samarbeid med Glassverket. Alle får komme gratis inn på kampen mot Fredrikstad, sammen med foreldre og søsken. Vi regner med at 1000 til 1200 kommer i forbindelse med draktutdelingen. En av våre verdier er å skape begeistring. Det er nettopp det vi klarer hvert år på denne dagen, sier Merete Bronsta, ansvarlig for samfunnskontakt og omdømme i EB.

– Det er kjempegøy å se hvor glade barna blir både for draktene og for å komme på håndballkamp med familien. De skaper masse liv og røre, og det bør være mye liv på tribunen allerede til oppvarmingen, smiler Bronsta.

EB er en av de største bidragsyterne til lokal idrett og kultur i Buskerud. I det siste har det vært mye å glede seg over for sponsoren, med tanke på fremgangene til Glassverket i Grundigligaen, Mjøndalen i kvalifisering til Tippeligaen, Strømsgodset med nok en god sesong i Tippeligaen og senest på søndag en råsterk seier av Skrim borte mot Storhamar.

– Det er ekstra gøy når vi ser hvor godt lagene presterer nå. Men det aller viktigste for oss er å støtte topplag som har sunne verdier og som tenker rekruttering, sier Bronsta.

Glassverket er ikke bare på andreplass i Grundigligaen målt i poeng, men også nummer to på tilskuerstatistikken, med ganske nøyaktig 1000 tilskuere i snitt på hjemmekampene. Det er cirka 180 tilskuere opp til Vipers, men over 230 ned til Larvik på tredjeplass.

– Jeg synes vi må ha et mål om å passere 2000 tilskuere mot Fredrikstad, ikke minst nå som laget gjør det så bra. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted å være søndag kveld, smiler Merete Bronsta.

Trener og markedssjef Kenneth Gabrielsen er veldig fornøyd med initiativet til EB, og tror det kan bli enda trangere på tribunen.

– Spillerne gjør en dugnad hos vår sponsor Spar Kristensen, hvor de skal hjelpe til å pakke varer og dele ut 1000 billetter til kundene som er på lørdagshandel. I tillegg har jentene og alle andre i klubben blitt flinke til å spre budskapet. Jeg tror vi kan nærme oss 2500, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas