• Ane Hovland markerte seg i den første Bringrunden (arkivbilde).

Én seier og to knappe tap for J16

17.11.14 // J16-laget til Glassverket fikk ikke ut hele potensialet i den første runden av Bringserien i Oppsal Arena i helgen.

Ane Hovland ble Glassverkets toppskårer i turneringen med ni mål i to av kampene og seks i den siste.

– Ane var en av de som gjorde en god jobb, med nesten åtte spillemål i snitt. Alle kom på kontring eller fra strek, så det var veldig bra av henne, sier trener Kenneth Gabrielsen, som steppet inn for en bortreist Espen Rødevand i den første Bringrunden.

Glassverket tapte knepent mot Oppsal, slo Tyristubben og tapte så mot Kolbotn.

– Vi kunne vunnet alle de tre kampene. Men det var nok litt høye skuldre og mange som hadde veldig lyst til å prestere. Potensialet er der, men vi fikk det ikke ut hele denne gangen, oppsummerer Gabrielsen.

Det ble dramatisk i den første kampen mot Oppsal, hvor Oslo-klubben snøt de lilla for seieren med den avgjørende 23-22-skåringen i siste sekund.

– Det var knall innsats gjennom hele kampen, men vi pådro oss for mange tominuttere. Vi ledet med fire mål med fem minutter igjen, men fikk et par tominuttere til, og Oppsal snappet seieren. Jeg synes vi var bedre enn dem, men vi lærer mye av sånne kamper, sier Gabrielsen.

I lørdagens andre kamp møtte Glassverket Tyristubben, akkurat som i kvalifiseringen. De lilla gikk aggressivt til verks og ledet 9-2 ganske tidlig. Kampen endte 21-18 i Glassverkets favør.

– Det var en godt gjennomført kamp, spesielt i starten, hvor Malin Lippert stoppet mange baller i mål. Det er alltid gøy å slå en Buskerud-rival, så det var en viktig seier.

Tidlig søndag morgen var det Kolbotn som stod på menyen. Det endte med et 20-22-tap mot klubben fra Oppegård.

– Vi var nok ikke helt våkne til den kampen og mistet Stine Opseth tidlig på grunn av skade. Vi kom til gode sjanser, men bommet mye. Vi prøvde flere varianter i forsvar for å få flere kontringer, men kom aldri helt ajour, sier treneren.

Kenneth Gabrielsen var glad for å få sjansen til å se J16-laget i aksjon på nært hold i den første Bringrunden. Han er landslagstrener for dette nivået og mener spillerne er i en viktig fase.

– Det er nå det gjelder. I den alderen bør man begynne å få den mentaliteten som skal til for å prestere under press og den disiplinen som kreves i treningsarbeidet, sier han.

PS! Tirsdag tar Gabrielsen og landslagskollega Vigdis Holmeseth ut troppen som skal på samling i Spania i starten av desember.

Av Peter Tubaas