• Leona Williams, Sofie Tangen Syvertsen, Andre Charlotte Borge og Marit Baastad Andersen.

Oppsal ble for sterke for J18

16.11.14 // Det ble et tredje tap for J18 i den første Lerøyrunden, men Junior Elite setter seg på toget hjem fra Bergen med mye positivt i bagasjen.

Selv om det ble tap i alle tre kampene for J18-laget i Slåtthaughallen i Bergen i helgen, er det ikke et slagent mannskap som setter seg på toget hjem til Drammen i ettermiddag.

– Vi tar med oss langt mer positivt enn negativt på hjemreisen. Vi presterte bra i de to første kampene, hvor bare marginer stod mellom oss og et bedre resultat. I tillegg har vi hatt en utrolig sosial helg og kan knapt få bedre teambuilding, sier trener Pål Sørum til glassverketelite.no.

Glassverket J18 holdt godt følge med favorittene Oppsal J18 søndag formiddag, helt til det var drøyt fem minutter igjen av første omgang. Oslolaget dro fra og gikk til pause med en 10-6-ledelse. Etter pause var det kort prosess fra Oppsal sin side, og det gikk nesten kvarteret før Glassverket klarte å skåre.

– Det var ikke bra i det hele tatt, men vi har lært mye i helgengn, ikke minst at vi trenger maks innsats for å klare å hevde oss mot så gode lag. Det ble mye bomskudd, og vi må ha fokus for å treffe blink, sier Sørum.

De lilla måtte klare seg uten sin viktige strekspiller Ida Gundhus Alexandersson etter en skulderskade som forverret seg i første omgang i den første kampen mot Stabæk, og ikke minst Eline Rikartsen fra A-laget, som ennå ikke er bra nok i ankelen sin.

– Vi tar ikke sjansen på å bruke noen av dem når de ikke er klare for det. Vi skulle gjerne hatt begge på banen, men vi har nok gode spillere å ta av, og de leverte varene mesteparten av turneringen. Vi skal også huske på at vi har møtt tre av de antatt beste lagene i Lerøyserien. Det vil overraske meg stort om ikke Stabæk, Fana og Oppsal vil plassere seg høyt oppe når vi summerer opp til våren, sier Sørum.

Lørdag tapte J18-laget med fire mål mot Stabæk og med to mål mot Fana.

Av Peter Tubaas