• Rebecca Våraker storspilte mot Stabæk i lørdagens første kamp.

Tøff start for J18

15.11.14 // Glassverkets J18-lag fikk ikke betalt for innsatsen mot to gode lag på første dag av Lerøyserien.

Bergen (glassverketelite.no): Det ble spenning helt inn i lørdagens siste kamp. Glassverket lå fem mål bak, men kjempet seg inn i kampen mot vertslaget Fana igjen.

– Jeg hadde trua hele kampen. Da vi var ett mål bak helt på slutten, var jeg sikker på at vi skulle klare det. Men da glapp det bakover, dessverre, sier Victoria Ciobanu.

Glassverket lå under 8-10 til pause, blant annet takket være en periode på syv minutter uten en eneste nettkjenning. Men utover i andre omgang begynte Marte Langeli å storspille i mål, samtidig som Kjersti Ramstad og Sofie Tangen Syvertsen begynte å treffe blink.

– Vi har egentlig hatt en god dag. Vi jobber kollektivt bra sammen hele veien. Da er det kjipt at vi ikke klarer å dra det i land, sier Tangen Syvertsen.

Det var ingenting å si på at Fana til slutt vant 20-18, men med litt mer marginer kunne kampen tippet Glassverkets vei. Det samme gjelder lørdagens første kamp, mot Stabæk, selv om det endte med 19-23-tap til slutt.

– Det var en veldig god kamp av oss. Jeg synes ikke vi skal være altfor misfornøyde. Vi skulle hatt 30 minutters omgang, da hadde det gått veien. Vi hadde virkelig håpet å slå Stabæk, sier Marte Langeli.

Hun fikk premien som beste Glassverket-spiller, men mente Rebecca Våraker hadde fortjent den mer. Våraker spilte en strålende kamp og skåret åtte av målene mot Stabæk. Glassverket ledet etter første omgang, men etter pause ble uttellingen dårligere.

– Det var veldig surt. Jeg synes vi hadde en veldig god første omgang. Vi er veldig ”på” og har mye stang inn. Men i andre omgang bommer vi litt mer, i tillegg til at vi slipper oss litt ned og ikke får forsvaret helt til. Det avgjør kampen, sier Våraker.

Etter to tap mot gode lag lørdag venter et minst like godt lag på søndag, nemlig Oppsal.

– Jentene er naturligvis misfornøyd med resultatene, men de er nok ganske fornøyde med prestasjonene. Og det har de all mulig grunn til. Vi tar med oss alt det som er bra og håper på marginer som er mer på vår side i morgen, sier trener og A-lagsspiller Renate Saastad Sømme.

Det kommer i hvert fall ikke til å stå på innsatsen i morgendagens siste kamp denne Lerøy-runden.

– Vi tar med oss den gode følelsen fra i dag inn mot kampen i morgen. Humøret på laget har vært kjempebra i dag. Det er så mye glede utpå der, sier Sofie Tangen Syvertsen.

Av Peter Tubaas