• Tiril Günther Merg og Charlotte Kristiansen (bak) tilbake der de hører hjemme, på laget til Glassverket.

Koste seg på benken

14.11.14 // For Charlotte Egebakken Kristiansen og Tiril Günther Merg var det enn opptur å få sitte på benken mot Tertnes.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Begge så fram til å være i troppen igjen i 2015. Onsdag ble det sjokk-comeback på benken for de to bakspillerne.

– Jeg ble litt tatt på senga da jeg fikk beskjeden dagen før. Jeg fikk vite det da jeg kom på trening på tirsdag. Det var veldig overraskende, sier Charlotte Kristiansen, som nøyaktig fem måneder tidligere ble mamma for første gang.

Mot Tertnes var det første gang siden 24. april 2013 hun var i troppen før en A-lagskamp. Det var også sist gang alle de tre søstrene Kristiansen var klare til innsats i eliteserien.

– Det er deilig å være tilbake. Og jeg fikk brukt favorittuttrykket mitt igjen: Blod, svette og tårer. Det er det håndball handler om. Svette var det nok av, og jeg tror det ble noen gledestårer og til og med litt blod også, sier Kristiansen, og sikter til søster Veronica, som gikk av banen med en blodig legg.

Kampen mot Stabæk var også forrige gang hun spilte sammen med Tiril Günther Merg i øverste divisjon. Sistnevnte har ikke vært i en kamptropp siden 10. november 2013, på grunn av skaden hun pådro seg fem dager senere.

– Nå er det kjempegøy bare å være med. Jeg synes det var greit å se det fra benken først. Det er fint å ta det litt stegvis. Men det er veldig nervepirrende å sitte og se på. Og man blir veldig engasjert, smiler Tiril Günther Merg.

Begge vil gjerne spille, men har ingen hast akkurat nå.

– Spilletid hadde vært en ren bonus, men jeg hadde ikke forventet det. Jeg synes det er gøy bare å være rundt laget. Vi tar det steg for steg, sier Kristiansen.

Denne gangen var det en stor opptur bare å sitte på benken.

– Når vi er i troppen og med på oppvarmingen, er man klar for kamp. Men jeg merker at det var greit å ikke komme utpå denne gangen. Når man ikke er helt klar er det bedre å sitte på benken og få en god følelse der, og heller komme innpå i en senere kamp, sier Günther Merg.

Fra benken kunne de to se lagvenninnene levere en maktdemonstrasjon, og seier med 14 mål, mot Tertnes.

– Det er jo så bra det som skjer utpå der. Forsvaret var helt rått, spesielt på slutten. Man merker ikke at man gjør bytter en gang, sier Günther Merg.

– Det er blitt sånn at Kenneth kan sette innpå hva han vil nå. Det blir like bra uansett. Det viser at vi har en veldig bredde i stallen, sier Kristiansen.

Og trener Kenneth Gabrielsen kan glede seg over at den blir enda bredere med kampklare Kristiansen og Günther Merg. Men han overrasket alle med laguttaket.

– Det er viktig for de å føle at de er med igjen. De må være med på oppvarmingen og få kjenne på trykket. Vi hadde brukt dem mot Tertnes om vi hadde trengt dem. Om de kommer utpå til neste kamp, får vi se på. Men de går inn i en tøff kampperiode med andrelaget, så vi må vurdere totalbelastningen, sier han.

Også Veronica Kristiansen synes det var artig at storesøster Charlotte er enda et skritt nærmere sitt eliteseriecomeback.

– Hun er mentoren min. Hun gir meg alltid så mange gode råd. Det var veldig godt å ha henne der, og jeg er ganske sikker på at hun får spilletid snart, sier Veronica Kristiansen.

Av Peter Tubaas