• Gulljentene og treneren (fv): Gunni Bardalen, Annie Engebakk, Torill Iversen, Bjørg Kristiansen, Karin Lundgreen, Gunn Moen, Sussi Smedsgård, Anne Berit Smørgrav, Wenche Wensberg, Magne Fauske.

Gullaget fra 1974 imponert over 2014-utgaven

13.11.14 // De skrev historie da de sikret Glassverket sitt første cupgull for 40 år siden. Onsdag fikk de en fortjent hyllest fra over tusen tilskuere i Drammenshallen.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Det var ikke bare spillet som varmet i Drammenshallen i går. Det som skjedde i pausen var også godt for hjertet.

– Det var stor stas. Seremonien var stilig og høytidelig. Publikum begynte til og med å klappe før vi gikk utpå banen. Og at vi ble utnevnt til æresmedlemmer før kampen var nesten ikke til å tro. Det henger veldig høyt, sier gulljente og tidligere håndballformann i Glassverket, Karin Lundgreen.

Som nye æresmedlemmer får gulljentene fra 1974, foruten æren, gratis adgang og VIP-aksess til alle Glassverkets hjemmekamper for alltid.

– Det var veldig artig og fint å få være med på dette her. Det var gøy å være ute på banen og stå i sentrum igjen. Det var som at vi ble unge på nytt. Vi setter stor pris på tiltaket, alle sammen, sier Bjørg Kristiansen.

– Det var utrolig gøy å bli satt pris på. Det var som å reise 40 år tilbake, sier Gunni Bardalen.

Glassverkets nye speaker, Vidar Moen, ledet seremonien med stø hånd og nevnte aller først Bente Breivik og lagleder Ulf Lundgreen fra gullaget, som dessverre har gått bort. Liv Bjørk og Synnøve Kvernmo hadde ikke anledning til å stille i Drammenshallen denne kvelden.

Ute på banen fikk gulljentene et Glassverket-skjerf og en flott oppsats med lilla blomster fra Floriss Svelvik. Andrea Charlotte Borge, Marit Baastad Andersen og Anniken Mehren Iversen fra Junior Elite gjennomførte utdelingen prikkfritt. Og sistnevnte fikk sjansen til å gi en ekstra god klem til sin bestemor Torill Iversen.

– Det var veldig trivelig og koselig på alle måter. Vi har fått god mat og et hyggelig gjensyn med disse jentene. De fleste har jeg ikke sett på 30 år. Det var kjempeartig å treffe dem og mimre litt igjen, sier suksesstrener Magne Fauske.

Sammen med resten av gullaget satt de på et reservert område på tribunen, hvor de kunne se 2014-utgaven av Glassverket storspille mot Tertnes.

– Det kan bli gulljenter av disse også. Nå er vi helt i toppen igjen og ikke langt unna nummer én i Norge. Jeg tror Glassverket har noe stort på gang, dersom klubben får beholde spillerne sine. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Fauske.

– De er så gode i år. I dag vinner de mot et av topplagene i serien, og det er så mange av spillerne som skårer mål også. Jeg kommer helt sikkert tilbake til neste hjemmekamp, smiler Bjørg Kristiansen.

Spillerne fikk naturligvis ikke med seg seansen i pausen, men trener Kenneth Gabrielsen var veldig glad for at så mange kunne komme.

– Jeg synes det var skikkelig gøy at vi fikk gitt dem den hyllesten de fortjener. Jeg håper de koste seg og synes det var verdt turen. Historien til Glassverket er viktig for oss, sier 2014-treneren.

– Vi kommer tilbake om syv år også, for å markere 40-årsjubileet for gullet i 1981, ler 1974-trener Magne Fauske.

Av Peter Tubaas