• Håndball er morsomst med fulle tribuner, som her, hvor Pia Narvesen fyrer av et skudd mot Larvik.

Håper på over 1000 tilskuere

11.11.14 // Med toppkamp på menyen, håper Glassverket-treneren det blir folksomt i Drammenshallen når Tertnes kommer på besøk onsdag kveld.

Skrevet av NTH

Det var med Tertnes-kampen (26-22) at Glassverkets beste periode ble innledet i fjorårssesongen. Nå melder bergenserne sin ankomst igjen.

– Vi har såpass ambisjoner at alt annet enn å vinne på hjemmebane er en skuffelse. Men vi har stor respekt for Tertnes. De har mistet noen gode spillere, men har til gjengjeld fått opp noen unge, spennende profiler. Så langt i år har de like gode resultater som i fjor, og da tok de bronse. Det blir en veldig tøff kamp, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Da Glassverket slo bergenserne i den siste seriekampen før jul i 1314, tok de med seg den gode følelsen til langt ut på nyåret – og leverte tidenes beste januar.

– Jeg har sett hele den kampen på video i dag. Vi var faktisk ikke veldig gode. Det var en kamp hvor vi manglet mange spillere, blant annet Tiril Günther Merg, som akkurat hadde røket akillesen. I år er vi et helt annet lag og møter Tertnes med helt andre forutsetninger enn da vi vant for ett år siden, sier treneren.

Grundigligaen: Glassverket – Tertnes
Drammenshallen, onsdag 12. november 2014, kl 18.00

Glassverket har syv strake seirer og har tatt fem poeng mer enn på tilsvarende tidspunkt i fjor. Laget har også skåret vesentlig flere mål og sluppet inn færre. Tertnes har ti poeng etter åtte seriekamper i år, like mange som på samme tid i fjor.

– Vi må være gode for å slå dem, men de må være gode for å slå oss også, konstaterer Gabrielsen.

Tertnes tapte hjemme mot Byåsen for tre uker siden, men var tilbake på vinnersporet med tomålsseieren borte mot Fredrikstad den siste dagen i oktober.

– Når det fungerer, er Tertnes veldig gode. De er fullt på høyde med oss på vårt beste. De ledet dessuten i 40 minutter mot Larvik i cupen nettopp. Tertnes kan slå alle, sier Glassverket-treneren.

Gabrielsen har vært høyt og lavt for å sørge for at det blir fullt av lilla fans på tribunen mot Tertnes. De som tar turen i Drammenshallen får også et helt spesielt møte med klubbens gulljenter fra NM i 1974. Foran kampen har dessuten Glassverket gjort en spesiell avtale med McDonalds Gulskogen, hvor du får to billetter gratis dersom du kjøper en GIF-deal.

– Tilbudet gjelder fortsatt, så til og med kampdagen kan du kjøpe deg en meny på McDonalds og få to kampbilletter med på kjøpet. Jeg håper alle tiltakene gjør at det i hvert fall kommer over 1000 på tribunen. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være morsomt å se på Glassverket om dagen, smiler Gabrielsen.

Fem siste serie- og sluttspillkamper:
Glassverket: S-S-S-S-S
Tertnes: S-T-S-S-S
Siste kamp først.

Siste møter:
2014 23/4 T 23-35 (SS, Haukelandshallen)
2014 26/2 T 21-25 (PL, Framohallen)
2013 24/11 S 26-22 (PL, Drammenshallen)
2013 25/8 T 18-21 (TRE, Sætrehallen)
2013 20/1 T 22-29 (PL, Haukelandshallen)
2012 15/9 T 25-35 (PL, Drammenshallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Av Peter Tubaas