• Matilde Johansen og hennes lagvenninner får Kenneth Gabrielsen som vikartrener i den første ordinære Bringrunden.

Gabrielsen vikar i Bring

08.11.14 // Kenneth Gabrielsen stepper inn som trener for Glassverkets 98-lag som skal ut i første runde i Bringserien neste helg.

Skrevet av NTH

Årsaken til Kenneth Gabrielsens vikariat er ikke mer komplisert enn at trener Espen Rødevand er bortreist den helgen.

– Jeg skal feire en 80-årsdag i Spania, en tur som er planlagt og bestilt for over ett år siden. Jeg må nesten få med meg den, sier Rødevand til glassverketelite.no.

Glassverket møter Tyristrand, Kolbotn og Oppsal i Oppsal Arena i første runde i Bringserien lørdag og søndag om én uke.

– Jeg gleder meg til å lede laget i de tre kampene. Jeg så laget i kamp sist helg og har trent mange av jentene i Strømm for fire år siden, året før jeg begynte i Glassverket, forteller Kenneth Gabrielsen.

Det betyr at han kjenner spillerne og nivået godt.

– Det er mange spennende spillere på Bringlaget. Jeg vet de er flinke til å trene, og det er garantert noen fremtidige eliteseriespillere i den troppen, sier A-lagstreneren.

Gabrielsen er også landslagstrener sammen med Vigdis Holmeseth for 1998-jentene, noe som betyr at han vet godt hva Glassverkets yngste juniorlag har i vente når det braker løs neste helg.

– Ja, jeg mener jeg har god oversikt over de andre lagene og spillerne og god kontroll på nivået som venter oss i Oppsal Arena, sier han.

Rødevand er naturligvis tilbake og leder laget i Bringrunden i desember. Han vet at laget blir godt tatt vare på av Gabrielsen i den første runden.

– Jeg tror jentene synes det er stas å ha Kenneth på sidelinjen. Han kjenner spillerne våre og nivået på dette alderstrinnet godt, sier Espen Rødevand.

Av Peter Tubaas