• Tiril Günther Merg bestod alle testene hos NIMI og kan trene for fullt igjen.

Günther Merg offisielt friskmeldt

07.11.14 // Tiril Günther Merg har fått det endelige klarsignalet fra NIMI om at hun kan trene og spille håndball for fullt etter skaden.

Skrevet av NTH

21-åringen fikk den hyggelige beskjeden hos NIMI i Oslo på torsdag etter omfattende testing.

– Det har gått veldig bra nå, så det var det jeg håpet på. Det er jo en grunn til at de mente jeg var klar til å ta disse testene nå. Men det er veldig godt å få bekreftelsen på at jeg er friskmeldt, sier Günther Merg fornøyd til glassverketelite.no.

Hun røk akillesen i november 2013 og fikk en rift i samme sene i februar i år. Bakspilleren har vært på banen i en måned allerede. Kampbelastningen har hun økt kontrollert og i samråd med NIMI.

– Jeg er veldig fornøyd med oppfølgingen jeg har fått der. Men etter kontrollen på torsdag skal jeg styre det selv. Det var veldig fint at de gjorde tester hvor de sammenliknet den skadde foten med den andre, slik at jeg fikk svar på hva jeg må trene på for at akillesen skal bli enda bedre. Den er jo ikke helt optimal, sier hun.

I prinsippet er det ingen begrensninger på hva Tiril Günther Meg kan gjøre på trening eller i kamp.

– Men frem til jul må jeg tenke på totalbelastningen. Jeg spilte hele kampen i 2. divisjon på onsdag, og da gikk det fint å trene håndball dagen etter. Men da stod jeg for eksempel over intervall-løpingen og trente litt styrke i stedet, forteller hun.

Onsdag spilte hun hele kampen da Glassverket 2 slo Hønefoss 34-31 på bortebane og takket for tilliten med hele 11 skåringer.

– Det var moro å få de målene, og det var en artig kamp, selv om vi ikke var særlig gode i forsvar, sier hun.

Det var hennes fjerde kamp etter comebacket. Og friskmeldingen på torsdag betyr også at Tiril Günther Merg i teorien er klar for mer enn 2. divisjonsspill.

– Jeg kan være med for fullt i både trening og kamp, selv om jeg var innstilt på at jeg ikke skulle spille for A-laget før etter jul. Det holder ikke bare å være frisk, jeg må også være god nok. Men dette vil jeg ha en god dialog med trenerne på, så får vi se, smiler Günther Merg.

Av Peter Tubaas