• Eline Rikartsen slår av en prat med fysioterapeut Elisabeth Loe Hellerud.

Fortsatt uvisst for Rikartsen

03.11.14 // Eline Rikartsen må se Glassverkets viktige NM20-kvartfinale mot Gjerpen tirsdag kveld fra tribunen.

Skrevet av NTH

Årsaken er at den vonde høyre ankelen har tatt lenger tid å lege enn først antatt. Rikartsen tør ikke spå når hun er skadefri.

– Det er vanskelig å svare på. Det går greit til vanlig, men med en gang jeg anstrenger foten for mye, enten jeg har trent styrke eller løpt, så hovner ankelen veldig opp. Da må jeg komprimere og ise ned, sier Eline Rikartsen til glassverketelite.no.

Hun får tett oppfølging av Glassverkets fysioterapeut Elisabeth Loe Hellerud og osteopat Sissel Gulaker Sandstrøm fra Drammen Sportsklinikk. Rikartsen får lov til å sykle, trene balanse og stabilitet.

– Å spille håndball får jeg foreløpig ikke lov til, men ellers kan jeg gjøre hva jeg vil så lenge det ikke gjør vondt. Jeg har jeg fått beskjed om å gi meg når smertene kommer, sier Rikartsen.

Skaden fikk elitespilleren i en 2. divisjonskamp i slutten av september.Hun håpet å være tilbake i starten av oktober. Men nå ryker også den viktige cupkampen i NM20 mot regjerende mestre Gjerpen hjemme i Glassverket-hallen tirsdag kveld.

– Jeg spiller ikke i morgen. Ankelen er ikke stabil nok til det. Men jeg kommer selvfølgelig for å se på og heie på jentene, sier høyrekanten.

Rikartsen var i god form da hun skadet seg, men etter nesten to måneder på sidelinjen er det fortsatt usikkert når hun er tilbake. Det er bare to kamper i Grundigligaen igjen før jul.

– Jeg tør ikke tro på at jeg er klar til første runde i Lerøyserien om to uker heller. Rekker jeg det, så er det en bonus, sier hun.

Uforutsigbarheten er det som plager 18-åringen aller mest.

– Det verste er å ikke vite. Det er to skritt fram og ett tilbake hele tiden. Det er veldig kjedelig å ikke kunne trene normalt, men jeg må huske på at dette ikke er noen alvorlig skade. Jeg blir jo frisk snart, sier hun.

Av Peter Tubaas