• Veronica Kristiansen skåret åtte ganger sist hun var i Trondheim.

Vil bryte nye barrierer

01.11.14 // Glassverket jakter sin første seier borte mot Byåsen, men lar seg ikke lure av tabellplasseringen til trønderklubben.

Skrevet av NTH

Rollene er byttet før kampen i Grundigligaen søndag. Glassverket ligger rett bak Larvik i toppen av tabellen, mens Byåsen har hatt en mer utfordrende sesongstart enn planlagt.

– Ser vi bort fra tabellen, er Byåsen helt på høyde med oss på sitt beste. De har en historikk som er fantastisk. Det er laget som har vært nærmest Larvik i en årrekke. Det blir en tøff kamp, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Grundigligaen: Byåsen – Glassverket
Nidarøhallen, søndag 2. november 2014, kl 1800

Glassverket vant med 26 mål mot Stabæk i forrige runde. Byåsen tok en sterk ettmålsseier borte mot Tertnes.

– Det er bare opp til oss selv på søndag. Vi må være på vårt beste, men trenger ikke overprestere for å vinne i Trondheim. Holder vi høyt, godt Glassverket-nivå er det store muligheter for å slå Byåsen, sier Gabrielsen.

Glassverket har seks strake seirer i Grundigligaen. Trønderne har tre seirer så langt og ligger på syvendeplass på tabellen.

– Jeg legger ikke noe vekt på tabellplasseringen. Men Byåsen har et press på seg for å henge med i medaljekampen, mener han.

Selv om Camilla Herrem er borte, er det massevis av kvalitet igjen hos de rødkledde til å skape trøbbel for de fleste.

– I tillegg til Maren Gundersen, som var med A-landslaget til Danmark, har de Jenny Grøtan på strek, og begge to holder høyt nivå. De har naturligvis Tonje Nøstvold som alltid er god, og Emilie Hegh Arntzen som også var med landslaget sist, sier Gabrielsen.

Tradisjonelt er det ikke mange lag som reiser hjem fra Trondheim med poeng, men Glassverket var nær i fjor da Veronica Kristiansen skåret åtte ganger.

– Vi har en barriere som skal brytes. Vi har aldri tatt poeng borte mot Byåsen. I fjor fikk vi rundjuling i cupen, men tapte med to mål i serien der oppe. Men det var en av våre aller beste bortekamper, sier Gabrielsen.

Sist helg ble det seier og uavgjort for Byåsen i europacupkampene mot Danilovgrad fra Montenegro. Begge kampene gikk på bortebane. Etter et tøft kampprogram i september har det gått 18 dager siden Glassverket sist spilte kamp.

– Vi får svar på hvor vi står på søndag, men jeg vet vi har trent ekstremt godt med en nesten komplett tropp. Vi har selvtillit og er topp skjerpet før turen til Trondheim, slår Glassverket-treneren fast.

Av Peter Tubaas

Fem siste seriekamper:
Byåsen: S-T-S-T-T
Glassverket: S-S-S-S-S

Siste kamp først.

Siste møter:

2014 5/3 T 26-28 (PL, Nidarøhallen)
2014 5/1 S 29-24 (PL, Drammenshallen)

2013 9/10 T 36-26 (NM, Trondheim Spektrum)

2013 3/3 T 27-22 (PL, Trondheim Spektrum)

2012 18/9 T 27-32 (PL, Drammenshallen)

S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.