• God stemning: Her er det Sofie Tangen Syvertsen, Victoria Ciobanu og Marte Langeli fra J18-laget som tar ansvar for trommingen på tribunen.

– Publikum er en ekstra spiller

25.10.14 // Glassverket-spillerne er strålende fornøyde med oppmøtet og stemningen på hjemmekampene. Nå drømmer de om å få sin egen «GIF-Union».

Skrevet av NTH

Etter fire hjemmekamper ligger Glassverket ikke bare på andreplass i serien, men også på andreplass på tilskuertabellen med 991 tilskuere i snitt, 190 bak Vipers og 170 foran Larvik.

– Publikum er en ekstra spiller, og noen ganger er det støtten fra tribunen som gjør at vi drar i land seieren. Det betyr veldig mye å ha et stort publikum som skaper stemning på kampene våre. Det er også veldig hyggelig å se lilla skjerf og luer på tribunen når vi spiller på bortebane, sier Kari Brattset til glassverketelite.no.

Østfoldjenta har bare vært i klubben et halvt år, men er like lilla som alle andre. Nå drømmer hun om en egen «klan» på tribunen.

– Det hadde vært kjempekult om supporterne våre hadde lyst til å organisere seg. Vi hadde en god gjeng i Fredrikstad. De fulgte oss i tykt og tynt, hjemme og borte. Det var hyggelig for oss, og jeg tror det er hyggelig for dem også, sier Brattset.

Renate Saastad Sømme synes det er en strålende idé, og oppfordrer samtidig flere til å komme på kamp i hallen.

– Ja, det hadde vært gøy med vår egen «Godsetunion». Vi hadde det da jeg spilte i Danmark. Publikum er naturligvis viktig, og støtten fra tribunen betyr mye når vi spiller. Vi er fornøyde med oppmøtet, men spiller gjerne for full hall hver gang. Hvis folk ønsker å komme og se jenter som er gode til å spille håndball og som viser spilleglede, så er Drammenshallen stedet, smiler hun.

Glassverket har hatt over 2000 tilskuere på det meste under en kamp i eliteserien. Da Hege Bakken Wahlquist spilte eliteseriehåndball for Sola var det også bra trykk fra tribunen.

– Jeg synes det har blitt veldig bra i Drammenshallen. Nå har de begynt med trommer og sånt her også. Vi merker det godt når vi er ute på banen. Vi er glade for alle som har kommet og sett på oss, men vi har plass til flere. Man blir jo mye mer tent når det er publikum på tribunen. Det er kjedelig å spille når det er lite folk, sier Årdalsjenta.

Og Kari Brattset har nok et godt argument for at Drammenshallen er stedet å være under hjemmekampene til Glassverket.

– Folk må komme og se på oss fordi det regner ute og fordi det ikke er like morsomt å sitte hjemme og se på fotball, ler Brattset.

Av Peter Tubaas