• Renate Saastad Sømme er stolt av J18-spillerne hun er med på å trene.

– Det har vært lærerikt

24.10.14 // Renate Saastad Sømme deler sine erfaringer fra seniorhåndball i Norge og Danmark med J18-laget til Glassverket, men får også selv mye ut av å være en del av trenerteamet til Lerøy-laget.

Skrevet av NTH

Renate Saastad Sømme ble en del av trenerteamet til Pål Sørum og Glassverkets J18-lag i juni og har ikke angret på at hun grep muligheten.

– Det er en gjeng med treningsvillige jenter som er lette å ha med å gjøre. Jeg har bare positive erfaringer. Det er bare gøy å være med den gjengen der, smiler Renate Saastad Sømme.

Glassverket-spilleren synes de holder høyt nivå.

– Jeg har hele tiden visst at de var gode, så de lever opp til forventningene, og jeg synes de bare blir bedre og bedre for hver uke som går. Det ser vi igjen når vi spiller kamper, sier hun.
Og læringen går ikke bare én vei. For 27-åringen tar også med seg noe i «sekken» tilbake til sitt eget lag.

– Ja, jeg synes jeg lærer mye selv også, og tror faktisk jeg kan bli en bedre spiller av å ha den rollen på J18. Jeg får et helt annet perspektiv på hva trenerne vil formidle til oss når vi spiller, en bedre forståelse for hva som ligger bak, sier hun.

Ved siden av Pål Sørum har også J18 med seg Geir Oustorp i teamet. Renate Saastad Sømme blir en viktig samtalepartner for de unge talentene.

– Jeg leder ikke kampene, men skal være der for dem om de trenger noen råd. Jeg kan være med å bidra til at de forstår hva overgangen fra junior til seniorhåndball innebærer. Kanskje jeg kan bidra til at den overgangen ikke blir så stor, sier hun.

Lerøyserien er det viktigste for J18-laget, og Saastad Sømme var naturligvis med på de to kvalifiseringsrundene. I andre kvalifiseringrunde i starten av oktober fikk hun naturligvis med seg den dramatiske kampen mot LHK-90 lørdag kveld, men måtte stå over den siste kampen fordi A-laget hadde kamp på kvelden. Glassverket måtte vinne for å ta seg videre.

– Fy søren, det var spennende. Jeg fikk oppdateringer fra Skedsmohallen på SMS og klarte ikke å sitte stille i sofaen mens det pågikk. Jeg er veldig stolt over at de klarte å gå videre, sier Saastad Sømme, som blir med til Bergen og den første Lerøyrunden i midten av november.

Av Peter Tubaas