• Monica Iversen og Pia Narvesen er Glassverkets kapteinsduo, her fotografert på bussen under treningsleiren i Polen i august.

Lett jobb for kapteinsduoen

23.10.14 // Foran denne sesongen doblet Glassverket størrelsen på kapteinsteamet, som er en viktig del av demokratiet og kommunikasjonsprosessene i et håndballag.

Skrevet av NTH

I Glassverket har Monica Iversen vært lagkaptein lenge, og nå har hun fått Pia Narvesen med seg i kapteinsteamet.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk Pia med meg i teamet og at vi kan ivareta kapteinsfunksjonen sammen. Nå er vi to som kan drøfte de sakene som kommer opp, sier Monica Iversen til glassverketelite.no.

Med kapteinsrollen er man en slags tillitsvalgt for spillerne, som dermed får en kommunikasjonskanal som gjør det lettere å ta opp aktuelle, og noen ganger vanskelige, temaer med lagledelsen eller resten av spillergruppa. Og omvendt så kan det være nyttig for trenerne å ha et forum å ta opp saker i, før man eventuelt tar det opp i plenum.

– Vi har et spesielt ansvar for å være et bindeledd mellom spillerne og trenerteamet. Vi er en samtalepartner hvis det er noen i spillergruppa som trenger å ta opp ting som er vanskelige å ta opp direkte med lagledelsen, sier Pia Narvesen.

Rutine er stikkordet for kapteinsteamet. Monica Iversen og Pia Narvesen er med sine 29 og 26 år mer erfarne enn mange av de unge spillerne. I tillegg har de fartstid fra andre klubber. Begge har for eksempel vært i Larvik.

– Det er nok greit med litt erfaring i en slik rolle. Da øker tilliten til at du faktisk kan bidra med noe. Men i Glassverket har vi vært heldige og dyktige som har skapt en unikt sammensveiset spillergruppe. Det er sjelden store utfordringer, men kapteinene skal være der i tilfelle noe skjer, sier de to.

For kapteinsduoen er det også viktig å klare å oppdage ting som ikke blir tatt opp formelt noe sted. Det er ikke alltid lett å ta initiativet selv.

– Vi holder ører og øyne oppe for å fange opp ting i spillegruppa som kan være problematiske – og forhåpentlig bidra til å løse dem hvis det er behov for det. Men det er veldig lite av det, tilnærmet ingenting. Og det må være et signal om at vi har det bra sammen. Det tror jeg folk kan se når vi er på banen også, smiler Pia Narvesen.

Av Peter Tubaas