• Ane Hovland og hennes J16-venninner er snart klare for første Bringrunde.

J16 starter Bring i Oslo

21.10.14 // Glassverkets J16-lag skal spille den første runden i Bringserien i Oppsal Arena, men ser fram til noen lengre reiser.

Skrevet av NTH

Bringlaget til Glassverket skal opp mot Oppsal, Kolbotn og Tyristubben i den første runden i Bringserien avdeling 1, som spilles 15. – 16. november 2014.

– Jeg håper vi kan ha et lite overtak på Tyristubben, som vi slo med ti mål i kvalifiseringen. De andre to lagene har vi ikke møtt. Men jeg forventer at de er gode, og vi må forberede oss på det, sier trener Espen Rødevand som har landslagsspiller Veronica Kristiansen med seg i trenerteamet.

Bringserien består av fem hovedrunder, en pr måned fra november til mars, deretter et nasjonalt sluttspill i april.

J16-laget har en stamme av spillere som i våres meldte overgang fra Strømm, som deltok i Bring i fjor. I tillegg har laget et par spillere som var med på Bring-laget til Glassverket i fjor. Verken Strømm eller Glassverket tok seg til sluttspillet.

– Bring er høydepunktet for disse jentene, og målet er naturligvis å bli topp fire og komme til sluttspillet. De aller fleste jentene har vært med på Bring tidligere og har dermed kjent på nivået. Vi må bare fortsette å jobbe med det vi har tro på, fortsette progresjonen, for å klare å hevde oss. Vi håper å kunne stille med et tilnærmet skadefritt mannskap i midten av november, sier Rødevand.

Glassverket spiller hjemmerunde i desember, før det blir langtur til Levanger i januar. Februarrunden spilles i Tømmerholt på Nøtterøy.

Av Peter Tubaas