• Denne glade gjengen skal ut og representere Glassverket i Lerøyserien.

Glassverket får en pangstart på Lerøyserien

19.10.14 // Glassverkets J18-lag jublet over å få en reise til Bergen i første runde av Lerøyserien, som starter i november.

Skrevet av NTH

Puljeoppsettet for de fire Lerøyrundene er klart, og Glassverkets junior elite-lag har fått servert en tøff gruppe bestående av vertslaget Fana, samt østlandsnaboene Stabæk og Oppsal i første runde.

– Alle lag som er med i Lerøyserien er gode. Det er de 16 beste lagene i Norge som har kvalifisert seg, så det er bare å brette opp ermene. Vi skal forberede oss godt, sier trener Pål Sørum til glassverketelite.no.

Det blir ingen lette kamper i landsserien, men den første runden er kanskje den tøffeste. Fana er den ambisiøse gamleklubben til Emilie Christensen og både Oppsal og Stabæk er kjent for å ha gode rekrutter. Oppsal er i tillegg regjerende mestere i landsserien.

– Det blir rett og slett moro, konstaterer Sørum. – Det er helt klart en tøff gruppe. Men hvis vi spiller sånn som vi gjorde på vårt beste på Lillestrøm i forrige kvalifiseringsrunde, så får de fleste problemer med å slå oss.

At det blir en lang tur til Bergen 15. – 16. november plager ikke spillerne i det hele tatt. Tvert imot.

– Det var stor stemning i gruppa da vi fikk høre det. Spillerne ønsket seg en ordentlig tur, så de var fornøyde da de fikk det allerede i første runde, sier treneren.

Mer eller mindre den samme spillergruppa har hendene fulle for tiden, med to lag i J18-serie, samt 2. divisjon og NM J20. Sist fredag var det en dramatisk seriekamp mot Tønsbergs Turn hjemme i Glassverkethallen (17-16). Neste kamp i 2. divisjon er mot Skrim 2 på hjemmebane 31. oktober, og den 4. november spilles det viktige cupoppgjøret i junior-NM mot Gjerpen samme sted.

Lerøyserien 1415:
1: 15.-16. november 2014: Fana, Glassverket, Stabæk, Oppsal
2: 13.-14. desember 2014: Nordstrand, Sola, Glassverket, Våg
3: 14.-15. februar 2014: Fredrikstad, Gjerpen, Sarpsborgalliansen, Glassverket
4: 7.-8. mars 2014: Glassverket, Fjellhammer, Viking, Byåsen
5: 25.-26. april 2014: Larvik, Årstad, Ålgård, Glassverket

Førstnevnte lag er arrangør, med unntak av 5. runde som går i Sotra Arena og Kjøkkelvikhallen.

Av Peter Tubaas