• Toppskårer Rebecca Våraker og de andre jentene var nok frustrerte i første omgang, men etter pause viste de hva som bodde i laget (arkivfoto).

GIF2 snappet seieren på tampen

17.10.14 // Det ble målfattig og dramatisk da Glassverket 2 sikret nok en seier i 2. divisjon mot Tønsbergs Turn fredag kveld.

Skrevet av NTH

Rebecca Våraker ble matchvinner da hun satte inn 17-16 20 sekunder før full tid. Da hadde det stått 16-16 i åtte minutter i en nervepirrende kamp i Glassverket idrettshall.

– Taket løftet seg i garderoben etter seieren. Det er alltid gøy å vinne kamper på den måten, sier en fornøyd trener Pål Sørum.

Dersom det var sjeldent målrikt for Glassverkets elitelag på onsdag ble det tilsvarende målfattig for andrelaget i fredagens kamp mot Tønsbergs Turn. De lilla skåret bare fire ganger før pause, da en gammel kjenning, Lena Charlotte Foss, stod strålende mellom stengene til Tønsbergs Turn.

– Jeg tror jeg aldri har opplevd at vi skårer bare fire mål på én omgang. Det ble gitt en del klare beskjeder i pausen, for å si det sånn. Vi bestemte oss for å glemme første omgang, brette opp ermene og ta ett og ett mål. Jentene gjennomførte til punkt og prikke, og Thea Pedersen stod en helt fantastisk andre omgang i mål, sier Sørum.

For Thea Pedersen stengte butikken helt. Tønsbergs Turn klarte bare å skåre tre ganger. Redningsprosenten lå på opp mot 80. Marte Langeli stod også godt i første omgang og stoppet rundt halvparten av skuddene.

– Det stod 16-16 lenge, og vi tok en timeout helt på slutten før vi klarte å sette inn det avgjørende målet med 20 sekunder igjen. Etter det klarte vi å lage frikast og vinne ballen, slik at de ikke fikk sjansen til å avslutte en siste gang, oppsummerer treneren.

Glassverkets andrelag er fortsatt ubeseiret etter fire kamper og er nummer to på tabellen i avdeling 2 med syv poeng. Gjerpen har full pott og åtte poeng.

– Vi har en utrolig god lagmoral i dag. Vi gjør det vi skal og er tro mot systemet. Vi greier å holde hodet kaldt og orker å kjøre kampen hele veien. Derfor vinner vi, sier Pål Sørum.

17-16 er sjeldent målfattig til håndball å være, men elitelaget vant med samme sifre mot Levanger for ganske nøyaktig ett år siden.

Tiril Günther Merg som gjorde comeback etter skade i forrige 2. divisjonskamp, skåret sitt første mål etter comebacket nå i kveld.

2. divisjon avd 2: Glassverket 2 – Tønsbergs Turn 17-16 (4-13/13-3)
Glassverket idrettshall, fredag 17. oktober 2014 kl 1900
Mål Glassverket: Rebecca Våraker 5, Celine Håkestad 3, Tiril Günther Merg 2, Julia Gellein Vangen 2, Christine Foss Sjulstad 2, Victoria Ciobanu 2, Pernille Borge Karlsen 1.

Neste kamp: Fram – Glassverket
Framhallen, onsdag 29. oktober 2014 kl 19.30

Av Peter Tubaas