• Kristin Nørstebø jubler for sin tredje av sju skåringer mot Stabæk.

Tidenes målshow mot Stabæk

15.10.14 // Glassverket leverte en historisk målfest med 41-15 mot erkerivalen Stabæk. Ikke en gang Larvik har vunnet med slike sifre på en stund.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Det ble rikelig med sjanser til å juble da Stabæk ble beseiret med kalassifre i Drammen onsdag kveld.

– Det er for å få oppleve sånne kamper at vi spiller håndball. Alle sprudlet i dag. Når alle har så god flyt og får til det de prøver på, blir det vanskelig å slå oss, smilte Kristin Nørstebø etter høstfesten i Drammenshallen.

Hjemmelaget fikk dermed tatt en grundig revansje etter fire tap og ett uavgjort på rad og rekke i serie og sluttspill de siste to sesongene.

– Det var en helt utrolig kamp og veldig gøy at vi spiller så bra. Det var ingen som hadde ventet at vi skulle vinne så klart. Det var litt spesielt å vinne så stort mot gamleklubben, legger Nørstebø til.

Dette er den største seieren i eliteserien siden Larvik slo Gjøvik med 28 mål i februar 2013. Glassverket har aldri vært i nærheten av å skåre 41 ganger i øverste divisjon og har heller aldri vært i nærheten av 26 mål i differanse.

– Det å skåre 41 er en stor prestasjon, og det å slippe inn 15 er en like god prestasjon. Dette er et resultat av at vi har en gjeng dedikerte spillere i stallen. Jeg er utrolig stolt over den prestasjonen vi leverer sammen. Alle drar i samme retning, i dag, sier trener Kenneth Gabrielsen.

De lilla forlenget seiersrekken til seks i Grundigligaen. Laget har allerede dobbelt så mange poeng som etter like mange kamper i fjor, uten å få potensialet helt ut. Før i dag.

– Jeg har ventet på at det skulle løsne skikkelig. Jeg hadde et håp om at det skulle skje i denne kampen. Vi er veldig flinke til å holde fokus i begge omganger. Det er det som gjør at det blir en så stor seier, sier Gabrielsen.

Men sesongen har så vidt begynt. Glassverket er fortsatt nummer to på tabellen, men må jobbe minst like hardt for å beholde den.

– Vi har fortsatt beina godt plantet på jorda. Nå skal vi nullstille og glede oss over at vi har en periode hvor vi kan trene godt inn mot neste match, sier Gabrielsen.

Det var naturligvis stor stemning i garderoben etter kampen.

– Vi har spilt så mange kamper i år hvor vi ikke har spilt så bra som vi kan, så da er det deilig å få en kamp hvor alt flyter. Man kan ikke forvente det her hver gang, sier Kristin Nørstebø.

Kampfakta: Glassverket – Stabæk 41-15 (16-7/25-8)
Grundigligaen. Drammenshallen (Drammen), onsdag 15. oktober 2014 kl 1830.

Tilskuere: 1256
Glassverket: Guro Rundbråten, Malene Solheim, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 7, Kari Brattset 2, Veronica Kristiansen 5, Mina Gustavsen 3, Pia Narvesen 5, Renate Saastad Sømme 4, Emilie Christensen, Julia Gellein Vangen 2, Trine Bronsta 3, Jeanett Kristiansen 8, Hege Bakken Wahlquist 2.
Toppskårere: Jeanett Kristiansen, Glassverket 8 og Kristiane
Tominuttere: Glassverket 3, Stabæk ingen
Gule kort: Glassverket 2, Stabæk ingen
Neste kamp: Byåsen – Glassverket, Grundigligaen, Nidarøhallen, søndag 2. november 2014 kl 18.00.

Av Peter Tubaas