• Det var mye lettelse å spore da Julia Gellein Vangen jublet for sin første skåring i år.

Gikk uredde til verks rett fra benken

15.10.14 // Både Julia Gellein Vangen og Trine Bronsta hadde grunn til å juble litt ekstra etter den sterke forestillingen mot Stabæk.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): De to har vært nødt til å smøre seg med mye tålmodighet i år. Men i dag fikk de mer spilletid enn vanlig.

– Det gjelder å gripe sjansen når man får den, og det synes jeg vi gjør i dag, sier Julia Gellein Vangen, som etter sine to mål virkelig satte standarden for hvordan man skal juble.

Først fikk hun ballen fra Veronica Kristiansen og leverte en typisk strekskåring. Det andre målet var en kontring hvor hun fikk en god ball fra Jeanett Kristiansen, kom alene med keeper og satte den iskaldt i mål.

– Det betyr så mye å få de målene. Det betyr mye mer enn folk er klar over. Jeg koste meg veldig utpå der i dag og følte meg mye mer delaktig i seieren, sier Gellein Vangen.

Hun fikk årets første kamp mot Skrim for ti dager siden. Dette var de to første målene i år og dobbelt så mange som i hele fjor. Hun er innstilt på å fortsette å være tålmodig, selv om hun egentlig er det motsatte.

– Vi som ikke får så mye spilletid må bare fortsette å være gode på trening. Jeg skjønner at det må være sånn, men det er noen ganger jeg synes jeg kunne stått der også. Jeg skal kjempe med Kari og Monica om den plassen. Jeg skal ikke gi meg der, smiler Julia Gellein Vangen.

Også Trine Bronsta grep sjansen godt.

– Jentene hadde gjort en veldig god jobb, så da jeg kom inn var det skikkelig flyt i spillet. Jeg hadde veldig lyst til å spille i dag og sitter igjen med en god følelse etter kampen, sier Bronsta som skåret tre ganger.

Trine Bronsta kom først inn på et straffekast, som hun uten nøle banket i mål. De to andre var skudd fra distanse.

– Det er gøy å se jentene spille så bra og vinne kamper. Men det var deilig å endelig få sjansen til å spille litt mer selv også. Hvis vi fortsetter å prestere, så vil vi antakelig gradvis få mer spilletid, sier Bronsta.

Spillere som ikke får like mye spilletid, men som likevel kan gå rett fra benken og ta ansvar er en av de tingene som kjennetegner en toppklubb.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk brukt hele troppen og hvordan de som kommer inn presterer i dag. Julia og Trine fortjener naturligvis spilletid. De trener like hardt og er like viktig i treningsgruppa som alle andre. Vi er helt avhengig av den jobben de legger ned på trening, og de tar steg hele tiden, sier trener Kenneth Gabrielsen.

For alle trenere er det utfordrende å balansere det som er best for laget opp mot hver enkelt spillers ønsker.

– Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke får brukt alle spillerne like mye, men håndballen er sånn at ikke alle kan få være like mye på banen. Vi har også spillere som spiller på andre posisjoner enn de helst ønsker, men vi må hele tiden gjøre det vi tror er best for laget, sier treneren.

Av Peter Tubaas