• Veronica Kristiansen og Kari Brattset returnerer begge etter landslagssamlinger denne uken og er klare for å møte Stabæk.

– Må gjøre jobben for å slå Stabæk

14.10.14 // Ti dager etter forrige seriekamp er det endelig duket for litt action igjen. Det er to lag som liker å måle krefter som møtes i Drammenshallen onsdag.

Skrevet av NTH

Etter at seieren i den famøse kampen mot Nordstrand er trukket fra, står Stabæk igjen med én seier på fem kamper denne sesongen. Det er dårligere uttelling enn de fleste har ventet fra bærumsklubben.

– Stabæk har et større potensial enn det de har vist til nå. Det er overhodet ingen grunn til å ta lett på dem. De er masse kvalitet i laget. Det er mange der som ønsker å få ut mer enn de har gjort til nå. Vi har stor respekt for Stabæk, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Glassverket har fem strake seirer i Grundigligaen, men Gabrielsen mener alle i klubben fortsatt har beina trygt plantet i parketten.

– Det er ingen grunn til å ta av. Jentene er veldig på hugget og flinke på å trene. De vet at ingenting kommer av seg selv. Vi må gjøre jobben for å slå Stabæk. Vi konsentrerer oss om oss selv, samtidig som vi mener vi har god kontroll på hva Stabæk er gode på, sier treneren.

Stabæk har blitt en slags erkerival for Glassverket. Det er alltid noe ekstra når de to lagene møtes. Det beste resultatet Glassverket har mot Stabæk de to sesongene lagene har møttes på øverste nivå, er uavgjort fra serieåpningen i Drammenshallen i fjor (22-22).

– Vi har aldri slått Stabæk, så vi kan ikke si noe annet enn at det har vært en vanskelig motstander, sier treneren, som selv har trent Stabæk tidligere.

Glassverket har et tilnærmet skadefritt mannskap før kampen mot Stabæk. Og Veronica Kristiansen kommer tilbake fra Danmark med fornyet selvtillit.

– Det var veldig gøy å se Vikki gjøre det så bra der nede, men det var ikke overraskende. Vi vet hva hun står for. Dessuten er det veldig gledelig at turneringen viser at spillere som gjør det bra i Grundigligaen også holder mål internasjonalt. Man må ikke ut for å spille på landslaget, sier Kenneth Gabrielsen.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S-S-S-S-S
Stabæk: T-T-S-T-T
Siste kamp først.

Siste møter:
2014 14/6 T 22-26 (TR, Drammenshallen)
2014 15/1 T 22-29 (PL, Nadderudhallen)
2013 23/8 T 19-22 (TR, Sætrehallen)
2013 16/6 S 30-28 (TR, ROS Arena)
2013 15/6 S 25-20 (TR, ROS Arena)
2013 4/9 U 22-22 (PL, Drammenshallen)
2013 24/4 T 21-24 (SS, Drammenshallen)
2013 10/4 T 25-36 (PL, Drammenshallen)
2013 13/1 T 17-26 (PL, Nadderudhallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Av Peter Tubaas