• Kari Brattset i aksjon for rekruttlandslaget mot Sverige i sommer.

Brattset vil ha mer flyt

13.10.14 // Kari Brattset var på samling med rekruttlandslaget i helgen og mener hun må prestere på et høyere nivå for å bli aktuell for A-landslaget.

Skrevet av NTH

Brattset ble for første gang tatt ut på rekruttlandslaget i mai og har vært med siden. I helgen var hun på ny rekruttsamling, samtidig som konkurrentene Pernille Wibe, Vilde Mortensen Ingstad og Maren Gundersen spilte Golden League i Danmark. Kampen om en strekplass på A- landslaget er hard.

– Jeg har ikke gjort det like bra som dem nå i starten av sesongen. De skårer veldig mange mål. Jeg er ikke helt fornøyd med hva jeg har fått til, spesielt ikke framover på banen. Så jeg skjønner godt det uttaket, sier Kari Brattset til glassverketelite.no.

Det ble kun spilt kamper mot G98-lag i Larvik i helgen, men i forbindelse med Møbelringen Cup blir det rekruttkamper mot Danmark. Brattset håper hun får være med der og har ikke tenkt mye på eventuelt større oppgaver på slutten av året.

– Jeg tror ikke det er veldig sannsynlig. Jeg tror de vil satse på de spillerne som er inne på A-landslaget nå. Men landslaget er alltid målet mitt, og det er inspirerende å være på rekruttlandslaget. Da får man i hvert fall vist seg fram, sier 23-åringen.

Motstanderne har blitt langt mer oppmerksomme på jenta fra Østfold etter hvert som hun har markert seg på rekruttlandslaget og gjort det bra i oppkjøringen med Glassverket.

– Jeg er ikke noe underdog lenger, så det blir bare tøffere og tøffere. De andre lagene har forberedt seg godt på oss, så det må vi bare løse. Vi jobber med tekniske ting hele tida og prøver å få samarbeidet til å fungere bedre. Jeg er fortsatt ganske ny, så jeg er forberedt på at det tar litt tid. Men jeg vet det kommer til å løsne, sier hun.

I fjor hadde Brattset rundt fem mål i snitt for Fredrikstad. Så langt i år har det blitt 16 mål i serien, et snitt på litt under tre per kamp.

– Jeg har ikke tenkt på hva jeg bør ha i snitt, men gjerne litt mer enn jeg har til nå. Det bør ligge over fire i hvert fall. Men det handler ikke bare om målene. Jeg vil gjerne ha litt mer flyt i spillet, få tak i ballen oftere og få avsluttet litt mer. Da vil trolig målene komme også, sier hun.

I tillegg til samlingen i helgen var Brattset på en éndagssamling uken før, også den i Larvik. Midt oppe i dette og seriekamp mot Skrim har hun tatt eksamen, som en del av osteopatistudiet i Oslo.

– Det ble litt hektisk akkurat nå, og jeg burde kanskje lest litt mer. Men jeg tror eksamen i vitenskapsteori og metode gikk greit. Uansett er det fint med noen uker nå hvor det ikke er to kamper i uka, og hvor vi får terpet mer på spillet vårt i stedet, smiler hun.

PS! Jeanett Kristiansen var også tatt ut til samlingen i Larvik, men stod over for å hvile en trøblete rygg.

Av Peter Tubaas