• Veronica Kristiansen markerte seg på landslaget nok en gang (arkivfoto).

Ny seier til Norge og Kristiansen

11.10.14 // Veronica Kristiansen skåret fire mål på elleve minutter da Norge vant med hele åtte mål i en målfattig kamp mot Frankrike lørdag ettermiddag.

Skrevet av NTH

Da Norge vant solide 23-15 (14-9) mot Frankrike i Golden League i dag fortsatte Veronica Kristiansen der hun slapp mot Brasil. Glassverket-spilleren kom inn etter 13 minutter og spilte resten av omgangen. De fire målene hennes i dagens kamp, hvorav én kom på straffe, satte hun i kassa i løpet av elleve minutter.

– Det var deilig at det fungerte med én gang, og selvfølgelig moro å få de målene. Jeg sitter igjen med en god følelse etter de to første kampene her nede, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Da Camilla Herrem skaffet Norge straffekast ropte Thorir Hergeirsson på Kristiansen. Hun fintet ut keeper og satte kontant inn 7-4 for Norge etter 18 minutter.

– Det var gøy å sette den straffen. Det er lenge siden sist jeg tok syvmeter på landslaget. Men da Thorir ropte var det bare å gå bort til straffemerket, smiler Kristiansen.

Hun startet mot Brasil, men ikke mot Frankrike. Etter den strålende førsteomgangen fikk hun imidlertid fortsette fra start i andre omgang. Hun var på banen i 14 minutter, to av dem forsvant i en utvisning som ingen skjønte noe av.

– Den vet jeg ikke hvor dommerne tok fra. Det var litt ergerlig, men det er sånn som skjer. Alle sier at det ikke var noen ting, sier hun.

De siste 16 minuttene overtok debutant Emilie Hegh Arntzen posisjonen til Kristiansen, og Hanne Heghs datter gjorde sine saker bra.

– Jeg er ikke helt fornøyd med hvordan jeg selv avsluttet kampen. Men det var gøy å se at Emilie kom inn og skåret tre mål og at også Vilde skåret og markerte seg. Begge debutantene gjorde sine saker bra i dag, mener Glassverket-spilleren.

Norge mangler noen av de mest rutinerte spillerne, men «nye, unge Norge» har tatt ansvar og overrasket positivt.

– I dag hadde vi full kontroll hele veien. Vi stengte nesten helt igjen bakover. Kari stod knallbra i mål og forsvaret satt som det skulle, oppsummerer Kristiansen.

Neste kamp for Norge er allerede i morgen, mot Danmark kl 21.10.

Av Peter Tubaas