• Veronica Kristiansen leverte en strålende kamp mot Brasil i kveld (arkivfoto).

Vikki «perset» mot verdensmesterne

09.10.14 // Veronica Kristiansen skåret seks ganger da Norge snudde kampen og vant mot de regjerende mesterne Brasil i Golden League i Danmark i kveld.

Skrevet av NTH

Norge vant til slutt 31-27 mot Brasil, etter å ha ligget under hele første omgang og 13-16 til pause. Det er første gangen Glassverket-profilen skårer seks ganger i en landskamp. Med det ble hun toppskårer sammen med Nora Mørk.

– Det var skikkelig gøy å spille i dag. Det er ikke et hvilket som helst lag vi møter. Og i dag var vi bedre enn verdensmesterne. Det er bra av oss å klare å snu det mot Brasil, sier Veronica Kristiansen på telefon til glassverketelite.no.

24-åringen fra den gylne 1990-årgangen spilte fra start i begge omganger og spilte henholdsvis 19 og 22 minutter før hun ble byttet ut med Betina Riegelhuth. Kristiansen skåret på seks av åtte skudd.

– Ja, det er en uttelling jeg må være veldig fornøyd med. Jeg er glad jeg fikk spille så mye og kombinasjonen av å spille treer i forsvar og venstreback i angrep passer meg bra, sier hun.

Landslaget har vært samlet siden mandag, og Veronica Kristiansen har hatt en god treningsuke før kampen mot Brasil.

– Men jeg var faktisk litt nervøs i dag, og det pleier jeg ikke å være. Litt rart, smiler hun.

Men ute på banen var det ingenting som virket nervøst. Det første varslet om at Kristiansen hadde noe på gang kom da hun skåret Norges første mål på et langskudd i starten av kampen. Deretter fulgte en ny kanonkule fra ni meter etter 13 minutter. Med tre mål bak til pause hadde Norge en stor jobb å gjøre i andre omgang. Kristiansen er blant de som står fram med fire mål, to gjennombrudd og to fra distanse.

– Vi løper bra fremover i hele kampen, men vi skjønner at vi må løpe bedre hjemover i andre omgang. Vi hadde altfor mange kontringsmål mot oss i første omgang. Vi begynner å takle godt i forsvar, får redninger, har marginene med oss og begynner å juble. Da stiger selvtilliten utover omgangen, sier Vikki.

Hun var plaget av skader i sommer, og selv om hun er en sterk bidragsyter til at Glassverket er nummer to på tabellen, har ambisiøse Kristiansen følt at hun har mer å gå på i klubblaget.

– Det er ekstra godt å få en sånn kamp når det ikke har gått helt på skinner for meg hjemme. Det gir selvtillit å få mye spilletid og spille en god kamp. Jeg er glad det løsnet litt i dag, sier landslagsspilleren med drakt nummer 17.

Kveldens kamp mot de regjerende verdensmesterne var Kristiansens 29. offisielle seniorlandskamp, og trolig den beste så langt.

– Ja, jeg tror kanskje vi kan si det, men jeg husker også veldig godt min første landskamp mot Danmark, sier hun.

Ana Belo ble toppskårer for Brasil med syv mål. Neste kamp for Norge er mot Frankrike lørdag kl 14.45.

Av Peter Tubaas