• Tiril Günther Merg er tilbake på håndballbanen igjen. Her fra en håndballtrening i september.

Tiril gjorde comeback da GIF2 vant stort

08.10.14 // Tiril Günther Merg spilte sin første håndballkamp på 332 dager da Glassverket vant 40-28 borte mot Falk i 2. divisjon onsdag kveld.

Skrevet av NTH

Tiril Günther Merg har trent seg tålmodig tilbake etter akillesskaden hun pådro seg 15. november 2013. Onsdag kveld var ventetida over.

– Det var kjempegøy. Jeg spilte som planlagt bare én omgang, kun forsvar og noen få ankomster. Jeg merker at jeg mangler litt følelsen i forhold til plassering, og har ikke helt rytmen inne, men tror ikke det var helt katastrofe. Det er i hvert fall godt å være i gang igjen, sier 21-åringen fornøyd til glassverketelite.no.

Forrige gang hun var på banen skåret hun åtte ganger og var Glassverkets beste, borte mot Nordstrand 10. november i fjor. 332 dager senere forløp comebacket uten problemer for foten, og det kom mye tidligere enn hun selv fryktet bare for et par måneder siden.

– Jeg har trent håndball en god stund og fikk klarsignal fra fysioterapeuten sist fredag. Tidligere i dag var jeg hos legen som opererte meg. Han var overrasket over hvor bra foten var. Jeg var forberedt på at det kunne drøye til over jul, så det har gått fortere enn jeg trodde, sier hun.

Glassverket vant med tolv mål borte mot Falk i årets tredje 2. divisjonskamp. Foruten Günther Merg hadde de lilla med seg Julia Gellein Vangen, Trine Bronsta og Mina Gustavsen fra A-laget.

– Tiril klarte seg veldig bra bakover, sier trener Pål Sørum. – Og jeg er veldig fornøyd med hvordan elitespillerne viste vei for de andre i dag. De bidrar med gode holdninger og engasjement. De unge spillerne, som utgjør stammen i 2. divisjonslaget, får se litt hvor lista ligger når man spiller på et høyere nivå, spesielt tempomessig, sier treneren.

I bortekampen i Holtanhallen onsdag kveld var det jevnt de første seks-syv minuttene, før Glassverket tok fullstendig over. Til pause stod det 22-15 til bortelaget.

– Dette viser hvilket nivå vi har inne når alle presterer som forventet. Alle var «på» i dag. Innsatsen var strålende, sier Pål Sørum.

Trine Bronsta ble kampens toppskårer med ti mål, fulgt av Mina Gustavsen med åtte og Julia Gellein Vangen med seks. For Tiril Günther Merg ga comebacket mersmak.

– Jeg vil veldig gjerne spille mer 2. divisjon, hvis trenerne ønsker det. Jeg ser ikke for meg å spille på elitelaget før etter jul. Jeg trenger å spille meg i form og bli tøffere først, sier hun.

2. divisjon avd 2: Falk – Glassverket 2 28-40 (15-22/13-18)
Holtanhallen, onsdag 8. oktober 2014 kl 1900
Toppskårer Glassverket: Trine Bronsta 10

Neste kamp: Glassverket 2 – Tønsbergs Turn
Glassverket idrettshall, fredag 17. oktober kl 19.00

Av Peter Tubaas