• Monica Iversen og Emilie Christensen passet godt på Skrims Ingvild Bakkerud på søndag.

Nå blir det plass til tøffere treninger

07.10.14 // Etter et hektisk kampprogram får lagene i Grundigligaen nå ro til å trene med kvalitet og gjøre mer enn bare å restituere.

Skrevet av NTH

Det er krevende å hele tiden stille hodet inn på nye motstandere. Etter åtte kamper på 30 dager passer det nok utmerket for de fleste at det bare blir én kamp de neste fire ukene for Glassverket.

– Ja, jeg tror alle lagene synes det er godt å få en litt roligere periode nå. Det er begrenset hvor hardt man får trent med så mange kamper. Nå skal vi få trent godt i en periode, så er vi klare til å gi jernet igjen i neste kamp, smiler Monica Iversen.

Statistikken viser fem seirer på de fem siste seriekampene. Det har Glassverket aldri klart før. De lilla har dobbelt så mange poeng etter seks serierunder i år som i fjor.

– Vi kan ikke være annet enn fornøyd med det her. Det som er annerledes fra i fjor, er at vi tar med oss poengene fra sånne kamper som den mot Skrim. Vi står hele løpet ut, sier Pia Narvesen.

– Statistikken viser at vi er et bedre lag enn i fjor. Vi har jo møtt tøffe motstandere også. Men i tillegg må vi sørge for å prestere mot de antatt dårligere lagene. Det gjorde vi ikke alltid i fjor, legger Emilie Christensen til.

Færre kamper betyr ikke at det blir en slapp måned. Tvert imot. Det betyr bare at det blir plass til mer tøff håndballtrening, styrke- og løpeøkter. Glassverket-spillerne vet de må holde trykket oppe for å fortsette poengsankingen.

– Nå er det greit å få trent litt ordentlig. Vi har sett hva som fungerer og hva som ikke fungerer, og da er det fint å få litt tid til å jobbe med de tingene, i stedet for å hele tiden konsentrere seg om neste motstander, sier Emilie Christensen.

Landslagsaktiviteter er naturligvis årsaken til et litt mindre tett kampprogram i oktober. Glassverket har Veronica Kristiansen på A-landslaget i Danmark (6.-13. oktober) og Jeanett Kristiansen og Kari Brattset med rekruttlandslaget på samling i Larvik (9.-12. oktober). Trener Kenneth Gabrielsen har samling med ungdomslandslaget (1998/99) i Drammen denne uken.

– Den siste måneden har det vært mye restitusjon. Det har knapt vært tid til å puste. Men det har jo vært likt for alle. Men bak Larvik synes jeg det ser ut som Oppsal og Glassverket er lagene som har taklet det harde kampprogrammet best. Det er betryggende, sier han og legger til:

– Det blir godt å få en periode å trene litt ordentlig igjen og lade opp skikkelig til kampen mot Stabæk om en drøy uke. Vi skal bruke oktober godt til å utvikle spillet vårt videre i den retning vi vet vi har potensial til, slik at vi presterer enda bedre ute på banen.

Selv om det er færre kamper, står likevel høydepunktene i kø framover. Lørdag begynner nemlig Håndballuka i Drammen, som innebærer en rekke håndballaktiviteter i byen i en uke til ende. Se hele programmet her.

Av Peter Tubaas