• Christine Foss Sjulstad jubler for skåring mot LHK-90 i dramakampen lørdag kveld.

Nervedrama sikret Lerøy-spill for J18

06.10.14 // I den siste kampen hadde Glassverket full kontroll, men i den andre kampen i Skedsmohallen ble det dramatikk.

Lillestrøm (glassverketelite.no): Knappe to timer etter at J16 hadde tatt seg til Bringserien på søndag, slo J18 følge til Lerøyserien. Sammen skrev juniorjentene historie. Det er første gang Glassverket er kvalifisert til landsserier med både 16- og 18-årslaget samtidig.

– Det var helt sjukt. Vi har jobbet for dette så lenge, helt siden mai. Nå er vi endelig med i det gode selskap, sier Sofie Tangen Syvertsen, Victoria Ciobanu og Andrea Charlotte Borge etter den solide 23-15-seieren mot Kjøkkelvik på søndag.

Men det er nok lørdag kveld mange vil huske. Lilla hjerter hadde bare så vidt rukket å få normal hjerterytme etter NM-kampen på torsdag, før det ble ny kamp med høy puls og drama. Glassverket hadde tapt den første kampen 18-23 mot Sarpsborgalliansen og måtte slå LHK-90 for å ha håp om avansement. De lilla lå under (nesten) hele kampen – og vant med ett!

– Det var veldig deilig å vinne den kampen. Jeg følte på en måte vi hadde kontroll og hadde på følelsen at vi kom til å vinne, men det satt langt inne, sier Victoria Ciobanu.

Hun fikk skikkelig sving på sakene i slutten av kampen, med tre kjappe på fem minutter. Målvakt Marte Langeli begynte også å levere varene akkurat i tide, med fire matchvinnende redninger i sluttminuttene.

– Det var godt at det begynte å fungere da det gjaldt som mest. I første omgang var det ikke bra av meg, men heldigvis kom Thea inn og gjorde en god jobb, sier Langeli.

Leona Williams skåret det avgjørende 24-23-målet i kampen to minutter før slutt, som også var første gang Glassverket var i ledelsen siden 1-0.

– Den seieren viser at vi har et lag som har lyst å vinne. Vi klarer å stå på hele veien og er smart til det siste. Vi hadde trua hele veien, for vi var aldri langt bak. Vi hadde kanskje ikke full kontroll, men det er betryggende å vite at vi er så vanvittig godt trent. Da blir vi ikke så slitne i hodet heller og holder helt inn, sier trener Pål Sørum.

I den avgjørende kampen mot Kjøkkelvik på søndag var Glassverket aldri truet.

– Det var godt å få roet nervene litt. Vi hadde skikkelig innsats og spilte hverandre gode, sier han.

Glassverket hadde gjort det vanskelig for seg selv med en ikke altfor god åpningskamp mot puljevinner Sarpsborgalliansen på lørdag.

– Den var ikke så mye å samle på. Jeg har egentlig prøvd å glemme den. Men den viser jo at på dette nivået så må vi ha hundre prosent innsats. Det nytter ikke å slippe seg ned noen hakk, da blir vi straffet med en gang, sier Sørum.

Mange av spillerne tok turen til Kongsberghallen og heiet klubbens eldste jenter fram til to nye poeng i Grundigligaen søndag kveld. Men utover det blir det ikke så mye feiring for Glassverkets Junior Elite-lag.

– Vi gjorde unna feiringen i garderoben. Allerede mandag er det fullt kjør på trening igjen. Vi har en tøff måned foran oss med spill i 2. divisjon, to lag i juniorserie og NMJ20, forteller treneren.

PS! Christine Foss Sjulstad ble kåret til banens beste mot Kjøkkelvik, mens Ida Gundhus Alexandersson fikk tilsvarende heder etter kampen mot LHK-90 og var Glassverkets beste mot Sarpsborgalliansen. Gundhus skåret nest mest for Glassverket med 13 fulltreffere. Best på skåringsstatistikken til de lilla var Linn Andresen med 15 mål.

Kampene i 2. kvalifiseringsrunde til Lerøyserien for J18:
4/10 13.30 J18: Sarpsborgalliansen – Glassverket, Skedsmohallen 23-18 (13-9)
4/10 18.00 J18: Glassverket – LHK90, Skedsmohallen 24-23 (11-13)
5/10 11.30 J18: Glassverket – Kjøkkelvik, Skedsmohallen 23-15 (12-8)

Tabell finner du her.

Av Peter Tubaas