• Anna Brekke & Co kunne juble for spill i Bringserien søndag. (Bildet er fra kampen mot Hokksund lørdag).

J16 gjennom Bring-nåløyet

06.10.14 // Etter rusk i maskineriet i første kamp, sikret Glassverket J16 seg spill i årets Bringserie med to overbevisende seirer.

Skrevet av NTH

Tyristrand (glassverketelite.no): 1998-jentene kunne juble stort etter 27-19 mot Flint i den siste kampen søndag morgen. Da var det ingen tvil lenger.

– Å kvalifisere seg til Bringserien var det første viktige målet vårt i år. Det var veldig gøy at vi klarte det, og både jentene, trenere og støtteapparat er veldig fornøyde nå, smiler trener Espen Rødevand.

Anna Brekke skåret på fem straffekast på rad i den siste kampen og sammen med Ane Hovland var hun blant spillerne som i størst grad stod fram og dro lasset da Glassverket trengte det som mest i helgen. Hovland ble Glassverkets toppskårer med 21 mål, mens Brekke var hakk i hæl med 19.

Glassverket måtte vinne den siste kampen for å være helt sikker på avansement. En tremålsledelse til pause (10-7) ble til uavgjort 16-16 et stykke ut i andre omgang, men så var det kort prosess.

– Det var igjen en litt dårlig første omgang. Det manglet en del på innsats og tæl. Vi kom til gode sjanser, men bommer. Vi får ikke betalt for godt spill. Flint var det antatt svakeste laget, og da er det fort gjort å lure seg selv litt. Det er om å gjøre å ikke å havne på deres nivå. Men vi fant ut av det, og når vi begynte å treffe, var det ingen tvil lengre, sier Rødevand.

Det hadde startet dårlig lørdag ettermiddag med 20-23-tap mot rivalen Hokksund, ledet av Glassverkets videoekspert Espen Olaussen.

– I den kampen er vi ikke tent nok. Vi kommer aldri på det nivået vi vet vi har inne. Vi underpresterer i forhold til intensitet, sier treneren om åpningskampen.

Det bedret seg noe i første omgang mot vertslaget Tyristubben, gamleklubben til Mina Gustavsen. Det stod 15-14 til Glassverket til pause. Da smalt det i Tyristrandhallen.

– Spillerne innså alvoret. De skjønte at de måtte prestere får å klare å kvalifisere seg. Da traff vi på alt i forsvar og fikk enkle mål framover. Da kom også selvtilliten. Uansett hva Tyristubben gjorde hadde vi et mottrekk. Dette er den beste omgangen vår i år, sier Rødevand.

Første ordinære runde i Bringserien 1415 går helgen 15. – 16. november. Kampsted og motstandere blir trolig klart denne uken.

PS! Mina Gustavsen skåret det aller første offisielle målet i Tyristrandhallen da den ble åpnet i 2007. Hun var naturligvis til stede for å heie på Glassverkets J16-lag i helgen, blant annet sammen med elitekollega Monica Iversen.

Kampene i 2. kvalifiseringsrunde for Glassverket J16
4/10 13.30 J16: Hokksund – Glassverket, Tyristrandhallen 23-20 (9-7)
4/10 18.00 J16: Glassverket – Tyristubben, Tyristrandhallen 31-21 (15-14)
5/10 10.00 J16: Glassverket – Flint Tønsberg, Tyristrandhallen 27-19 (10-7)

Tabell finner du her.

Av Peter Tubaas