• Eline Rikartsen småjogger for første gang etter skaden for fjorten dager siden.

Tror på Lerøy-spill

03.10.14 // Eline Rikartsen skal til kontroll hos Glassverkets fysioterapeut Elisabeth Loe Hellerud fredag og håper på klarsignal for å spille for J18-laget i helgen.

Skrevet av NTH

Oslo (glassverketelite.no): I forkant av NM-kampen mot Oppsal torsdag lot Glassverkets fysioterapeut Elisabeth Loe Hellerud ankelskadde Eline Rikartsen ta sin første løpetur siden overtråkken fredag for to uker siden.

– Det gikk bra, jeg kjente nesten ingenting. Nå håper jeg å være spilleklar til lørdag, sier Eline Rikartsen, som skadet høyrefoten i årets første seriekamp med 2. divisjonslaget.

Elitelagets høyrekant kan bli en viktig brikke når Glassverkets 1996-lag skal ut i siste kvalifisering for den riksdekkende Lerøyserien i Skedsmohallen lørdag og søndag.

– Jeg håper at jeg får lov til å være med. Men samtidig har jeg ikke lyst til å spille hvis det ikke er lurt. Vi tar ingen sjanser. Det har tatt litt lenger tid å få ned hevelsen enn jeg trodde. Det er fortsatt litt hovent, men ikke så mye, sier Sætre-jenta.

For 18-åringen er det en ren bonus å få være med å spille en riksdekkende serie med juniorlaget til Glassverket.

– Det er så god stemning og kjempegøy å spille mange kamper på en helg. Jeg trenger spilletid, så det er greit å få den matchingen når jeg ikke spiller så mye på elitelaget. Jeg kommer til å dra og se på uansett, men jeg håper å være på banen, sier hun.

Det er trolig snakk om en kraftig strekk av fremre leddbånd i ankelen, en skade som inntraff da hun satset for å fyre av et skudd mot Ramnes. Om det blir innsats i helgen, eller ikke, blir avgjort når Rikartsen skal til fysioterapeuten for en siste sjekk fredag ettermiddag.

– Det så bra ut når hun testet foten her i sted, men vi tar en titt på det fredag og konkluderer da. Jeg ser ikke bort fra at hun spiller i helgen, men da må det teipes godt, smiler Loe Hellerud.

Begge juniorlagene skal forsøke å kvalifisere seg til henholdsvis Lerøyserien 18 og Bringserien 16 i helgen og kampprogrammet ser slik ut:

4/10 13.30 J16: Hokksund – Glassverket, Tyristrandhallen
4/10 13.30 J18: Sarpsborgalliansen – Glassverket, Skedsmohallen
4/10 18.00 J16: Glassverket – Tyristubben, Tyristrandhallen
4/10 18.00 J18: Glassverket – LHK90, Skedsmohallen
5/10 11.30 J18: Glassverket – Kjøkkelvik, Skedsmohallen
5/10 10.00 J16: Glassverket – Flint Tønsberg, Tyristrandhallen

Av Peter Tubaas