• Kari Brattset og Veronica Kristiansen i duell med Oppsals Frida Nåmo Rønning torsdag kveld.

Tapte etter fire ekstraomganger

02.10.14 // Det ble høydramatisk da Oppsal tok seg videre til kvartfinalen i NM på Glassverkets bekostning torsdag kveld.

Skrevet av NTH

Oslo (glassverketelite.no): Cupsesongen til Glassverket tok en brå slutt med en svært dramatisk kamp som endte 39-36 i Oslo.

– Det er vanvittig surt. Jeg hadde håpet vi skulle komme litt lenger i cupen. Vi spiller for mye én og én. Vi slurver for mye i avslutningene. Vi er ikke bra nok i dag, konstaterer Jeanett Kristiansen.

Hun hadde utliknet til 27-27 i siste sekund i ordinær tid. Da hadde Glassverket tatt igjen en firemålsledelse i løpet av bare tre minutter. Med ett mål bak og åtte sekunder igjen tok Glassverket timeout. Trenerne tok ut keeper for å få en ekstra utespiller og lot Kristiansen bære keeperdrakta.

– Det er klart vi er skikkelig skuffa nå. Men jeg er stolt av jentene, og det at vi klarer å ta oss sammen slik at vi får ekstraomganger. Men alt i alt bommer vi for mye og skyter keeperen veldig god. Vi kunne avgjort dette tidligere. Det hadde vært litt mindre slitsomt også, sier Pia Narvesen.

For med 80 minutter effektiv spilletid ble det en anstrengelse utenom det vanlige for begge lag.

– Det er når kreftene tar slutt vi må være smarte, og det var vi ikke helt i dag. Det er synd, for jeg skulle gjerne spilt i Spektrum med Glassverket, sier Narvesen, som har spilt cupfinale for Larvik tre ganger.

Utover kampen spilte Oppsal med stadig høyere selvtillit og hadde ikke minst en god Anne Kjersti Suvdal på banen. Med seieren i dag sikret Oslo-laget seg kvartfinalespill mot Storhamar.

– Det er veldig surt å tape denne kampen, men jeg har ikke noen analyse akkurat nå. Jeg er bare tom for ord, sier Kari Brattset.

Trener Kenneth Gabrielsen var like skuffet som alle andre etter kampen, men var opptatt av at tapet gir lærdom som blir viktig for å utvikle laget videre.

– Vi vinner sammen, og vi taper sammen. Vi var ikke helt på i dag, men hvis vi skal bli et bedre lag må vi lære av sånne kamper. Vi skulle gjerne vunnet begge kampene mot Oppsal, men det var bedre å tape denne enn seriekampen for noen dager siden. Nå må vi samle oss før kampen mot Skrim, hvor vi blir møtt med masse entusiasme, sier han.

Kampfakta: Oppsal – Glassverket 39-36 (27-27/11-12/1eo 31-30/2eo 32-32/3eo 36-33)
NM 2014 – Åttendedelsfinale. Oppsal Arena (Oslo), torsdag 2. oktober 2014 kl 1800.

Tilskuere: 400
Glassverket: Guro Rundbråten, Malene Solheim, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 6, Kari Brattset 3, Veronica Kristiansen 9, Mina Gustavsen 1, Pia Narvesen 4, Renate Saastad Sømme 2, Emilie Christensen, Jeanett Kristiansen 6, Hege Bakken Wahlquist 5.
Toppskårere: Anne Kjersti Suvdal, Oppsal 12 og Veronica Kristiansen, Glassverket 9.
Tominuttere: Ingen
Gule kort: Oppsal 2, Glassverket 2.

Neste kamp: Glassverket – Skrim, Grundigligaen, Kongsberghallen, søndag 5. oktober kl 18.00.

Av Peter Tubaas