• Her har Veronica Kristiansen akkurat skåret mål nummer 300 for Glassverket.

Vikki i 300

29.09.14 // Etter 16 minutter og 50 sekunder prikket Veronica Kristiansen inn sitt mål nummer 300 for Glassverket i øverste divisjon.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Mandag reiste Kristiansen på samling i Larvik med jubileumsmålet og ytterligere fem fulltreffere i ”bagasjen”. Hun er nå oppe i hele 305 mål i serie og sluttspill, bare i løpet av drøyt to sesonger.

– Det var gøy. Jeg visste ikke det. Sånt klarer jeg ikke å følge med på, ler Veronica Kristiansen, som spesielt i andre omgang fant veien til nettmaskene da Oppsal ble slått 28-26 i går.

Hun skåret sju mot Storhamar, men måtte nøye seg med fire mål i de to foregående kampene. Jubileumsmålet var hennes første i kampen, og det eneste målet i første omgang mot Oppsal.

– Siden jeg ikke hadde skåret så mye til nå i år, satte jeg en målsetting sammen med samboeren min før kampen, om minst ett mål i kvarteret. Da jeg gikk ut på banen i andre omgang visste jeg at jeg måtte begynne å gjøre noe, smiler Kristiansen.

Etter at Renate Saastad Sømme hadde stått for et stormløp mot målet til Oppsal nesten på egenhånd i første omgang (7 av 13 mål), visste spillerne at flere måtte ta tak for at poengene skulle bli i Drammen.

– Vi snakket litt sammen før trenerne kom inn i garderoben, og da sa vi at det var kjempebra av Renate, men vi lovet å hjelpe henne i andre omgang. Og da var det mange flere som tok ansvar. Akkurat som i de tidligere kampene, var dette en lagseier, sier Kristiansen, som også var ganske fornøyd egen uttelling.

– I dag tenkte jeg ikke. Det tror jeg var lurt. Men det er vanskelig å bare legge bort at man ikke skal tenke, sier hun.

Det rådet var det trolig flere som fulgte. For flere spillere kom uredde rett fra benken og skåret ekstremt viktige mål i det kampen var i ferd med å avgjøres.

Emilie Christensen satte spikeren i kista da hun økte til 27-24 med to minutter igjen. 13 minutter tidligere hadde Hege Bakken Wahlquist sendt Glassverket i ledelsen 19-18 for første gang siden midten av første omgang. Da Glassverket gikk opp i føringen virket det kontrollert.

– Jeg følte vi hadde en indre ro det siste kvarteret. Vi hadde is i magen og unngikk å stresse. Vi tok ingen unødig risiko, sier Veronica Kristiansen.

Grytidlig mandag reiste 24-åringen med søster Jeanett og Kari Brattset på samling med landslagsaktuelle spillere i Larvik.

– Det er ekstra gøy å dra på samling med to poeng i bagen. Jeg gleder meg, sier Kristiansen, som allerede er tatt ut til Golden League i Danmark neste uke.

Av Peter Tubaas