• Renate Saastad Sømme (t.h.) og Kari Brattset jubler for skåring mot Oppsal.

Kjempet Oppsal i senk

28.09.14 // Anført av en strålende Renate Saastad Sømme tok Glassverket en råsterk seier mot Oppsal onsdag kveld.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Glassverket sikret seg sin fjerde strake seier i GRUNDIGligaen etter 28-26 mot medaljekandidaten Oppsal.

– Nå er det bare masse sommerfugler og alt mulig som rører seg inni meg. Jeg er bare vanvittig glad. Det var helt fantastisk å ta begge poengene i dag. Vi spiller som et lag, sier banens beste Renate Saastad Sømme med åtte fulltreffere.

Hun har slitt med skade og fått lite spilletid i innledningen på sesongen. Hun har dessuten vikariert på kant, men i dag fikk hun tillit fra start på plassen hun føler seg aller mest komfortabel.

– Jeg har drømt om det lenge, å få spille i midten. Da måtte jeg bare ta vare på sjansen. Det var masse rom i dag, også hadde jeg kanskje litt flaks med noen av skuddene, smiler hun beskjedent.

Glassverket ledet fram til midten av første omgang, men Oppsal tok over og ledet 14-13 til pause. Etter hvilen markerte søstrene Kristiansen seg for alvor og skjøt Glassverket a jour igjen med fem strake. Jeanett Kristiansen satte inn 18-18 i det 14. minuttet.

– Vi ble inspirerte av Renate i dag. Hun var helt fantastisk. Men i pausen ble vi enige om at flere måtte ta ansvar utpå der, og det klarte vi, sier Jeanett Kristiansen.

Glassverket har nå slått medaljekandidatene Storhamar, Vipers og Oppsal, samt vriene Nordstrand, i fire strake kamper.

– Vi har blitt et veldig bra lag. Vi har hatt fokus på det hele tiden, at vi skal være et lag. Da kan vi slå de beste, sier Renate Saastad Sømme.

Allerede på torsdag møter Glassverket Oppsal igjen. Da er det kamp om avansement i cupen det står om, men de lilla har satt seg skikkelig i respekt før bortekampen.

– Da kommer de til å være enda bedre forberedt og da må vi bare kline til enda mer enn vi gjorde i dag, smiler åttemålsskåreren lurt.

Kampfakta: Glassverket – Oppsal 28-26 (13-14/15-12)
Grundigligaen 1415. Drammenshallen (Drammen), søndag 28. september 2014 kl 1800.

Tilskuere: 792
Glassverket: Guro Rundbråten, Malene Solheim, Monica Iversen 1, Kristin Nørstebø 1, Kari Brattset 1, Veronica Kristiansen 6, Mina Gustavsen, Pia Narvesen 4, Renate Saastad Sømme 8, Emilie Christensen 1, Jeanett Kristiansen 5, Hege Bakken Wahlquist 1.
Toppskårere: Renate Saastad Sømme, Glassverket 8. Vilde Mortensen Ingstad, Oppsal 10.
Tominuttere: Glassverket 1 Oppsal 2.
Gule kort: Glassverket 1, Oppsal 1.
Røde kort: Guro Rundbråten, Glassverket
Neste kamp: Glassverket – Skrim, Grundigligaen, Kongsberghallen, søndag 5. oktober kl 18.00.

Av Peter Tubaas