• Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen må innse at Guro Rundbråten får rødt og må ut, mens Malene Solheim gjør seg klar til å gå på banen.

– Fant rytmen da vi trengte den som mest

28.09.14 // Kenneth Gabrielsen var omtrent like hes som han var stolt etter snuoperasjonen mot Oppsal.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Det så vrient ut da målvakt Guro Rundbråten ble utvist og Glassverket lå tre mål bak etter syv minutter i andre omgang. Men det var da det snudde.

– Vi har et fantastisk lag, som klarer å dra i land en sånn seier. Jeg er veldig, veldig stolt av laget i dag, sier en hes og nesten ordknapp Kenneth Gabrielsen etter kraftanstrengelsen mot Oppsal.

Glassverket vant 28-26 mot Oslo-klubben, som stilte uten Izabela Duda og Amanda Kurtovic, men som kom til Drammenshallen med fire strake seirer.

– Vi møter et lag som er stinne av selvtillit, som spiller god håndball og som er vanskelig å forberede seg på. I starten har vi ikke rytme i angrepsspillet, men skårer nok mål og finner rytmen når vi trenger den som mest, sier Gabrielsen.

Glassverket hadde gitt fra seg initiativet til Oppsal i første omgang og lå under til pause. Bedre ble det ikke da lagets kanskje beste spiller til nå denne sesongen, Guro Rundbråten, fikk direkte rødt kort etter å ha forstyrret Anne Kjersti Suvdal utenfor feltet.

– Jeg har jo ikke lov til å være nær motspiller, så jeg skjønte hvilken vei det bar, sier Rundbråten om det røde kortet.

De siste 23 minuttene av kampen ble spilt uten at hun kunne gripe inn.

– Det er verre å sitte og se på, enn å være utpå der selv. Det var nervepirrende. Men det gjør ingenting å sitte der så lenge vi vinner. Malene gjorde en bra jobb bak der også, sier Rundbråten.

Det var den perfekte dramaturgi, da den tidligere Oppsal-målvakten måtte stille seg mellom stengene og stå ansikt til ansikt med gamle lagvenninner.

– Jeg skjønte fort at jeg måtte i ilden. Jeg merket godt at jeg hadde en del nerver. Jeg følte at jeg ikke var helt på nett. Jeg er ikke fornøyd med meg selv, men fornøyd med hvordan laget sikret seieren her. Det var helt fantastisk å vinne på den måte, smiler vestlendingen.

Guro Rundbråten kan ikke være annet enn enig etter seier mot en av de største medaljekandidatene i GRUNDIGligaen.

– Det var veldig deilig. Det var ikke så moro å sitte i skammekroken, men det var utrolig deilig å se jentene dra det i land, smiler målvakten.

Av Peter Tubaas