• Guro Rundbråten og forsvaret til Glassverket har stått som en mur så langt i sesongen.

– Må være gode for å slå oss

27.09.14 // Søndag kommer Oppsal på besøk til et lag som har sluppet inn bare drøyt 16 mål i snitt i de tre siste kampene. Glassverket har hatt sin beste start i eliteserien noen gang.

Skrevet av NTH

Ser vi bort fra Larvik, blir Oppsal den største testen for Glassverket til nå. Men de lilla har fått en knallstart på sesongen, og trener Kenneth Gabrielsen mener det formsterke Oslo-laget får noe å bryne seg på.

– Vi har bare fokus på oss selv før denne kampen. Hvis vi presterer tilnærmet opp mot det vi kan, slår vi Oppsal. Det er jeg sikker på, sier han til glassverketelite.no.

Oppsal har fire strake seirer og har dermed like mange poeng og bare skåret ett mål mindre enn serieleder Larvik etter fire serierunder.

– Oppsal har vært gode, som ventet. De har vist glimt av fantastisk håndball. Det er et av lagene som virkelig har hatt god utvikling og som har lykkes på spillermarkedet. De har en gjeng med gode spillere, men det har vi også, advarer treneren.

GRUNDIGligaen 1415: Glassverket – Oppsal, Drammenshallen, søndag 28. september 2014, kl 18.00.

Glassverket har seier i tre av fire seriekamper, det vil si i alle unntatt mot Larvik. Seks poeng på fire kamper betyr at de lilla har hatt sin beste start i øverste divisjon siden opprykket for to år siden.

– Jeg er svært fornøyd med veldig mye så langt i år. Lykkes vi med det vi vet vi kan i alle faser, kommer det til å bli ekstremt bra. Da må Oppsal være gode for å slå oss, sier Gabrielsen.

Grunnen til fremgangen finner vi i det defensive, hvor det har vært fjellstøtt i Glassverket i år. De tre siste kampene har laget sluppet inn bare 50 mål til sammen. Det er bare Larvik som har vært gjerrigere, mens de andre lagene ikke har vært i nærheten.

– Forsvarsspillet har vært utrolig bra, samtidig som Guro Rundbråten står fantastisk. Vi slapp inn 20 mål mot Storhamar borte, Larvik slapp inn 24, for å ta en kjapp sammenlikning, sier Gabrielsen, og mener at det bare er et tidsspørsmål før det også løsner i angrep.

– Vi jobber knalltøft for å komme opp på det nivået vi vet vi har inne i etablert angrep og på avslutninger. Det er bare det som mangler, for vi kommer til gode sjanser. Når vi får til det, blir vi leie å ha med å gjøre, smiler han.

Glassverket har hatt godt tak på Oppsal og vunnet samtlige møter i serien etter opprykket. Glassverket tapte med fire mål mot Oppsal i Vestfjorden Cup for en måned siden, men da med flere sentrale spillere ute med skade.

Søndagens hjemmekamp mot Oppsal blir første møtet med gamleklubben for Glassverket-nykommer Malene Solheim. Og bare fem dager senere møter hun gamle kjente igjen i cupkamp på sin gamle hjemmebane Oppsal Arena.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S-S-S-T
Oppsal: S-S-S-S
Siste kamp først.

Siste møter:
2014 23/8 T 19-23 (TRE, nøytral)
2014 19/3 S 31-22 (PL, hjemme)
2014 8/1 S 26-22 (PL, borte)
2013 24/8 S 22-19 (TRE, nøytral)
2013 13/2 S 34-30 (PL, borte)
2013 6/1 S 34-27 (PL, hjemme)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas