• Glassverket tok seg til kvartfinalen i NM med seier mot Skogstrand fredag kveld (Foto: Renate Saastad Sømme).

Juniorlaget vant NM-kampen mot Skogstrand

26.09.14 // Glassverkets juniorlag tok seg til kvartfinalen i NM med 28-23-seier mot Skogstrand fra Fredrikstad fredag kveld.

Etter å ha startet litt famlende tok det seg veldig opp for Glassverket-jentene i Kvernhushallen fredag kveld.

– Til tross for en litt rotete start fikk alle tillit til å fortsette. Den sjansen tok de godt vare på alle sammen. Vi fikk til spillet vårt og stod veldig bra bakover, sier trener Pål Sørum, som har med seg Renate Saastaad Sømme og Geir Oustorp i sitt team.

Utover i kampen var det lite som tydet på at de lilla spilte en tøff bortekamp for andre kveld på rad (seier borte mot Flint 2 for Glassverket 2 i går). Glassverket ledet 14-13 mot de gulkledde østfoldingene til pause.

– I begynnelsen av andre omgang avgjør vi kampen. Jeg tror de skåret bare to ganger de første ti minuttene, mens vi satte omtrent alle sjansene våre. Vi hadde nesten ikke tekniske feil eller bomskudd i den perioden. Dette var en lagseier, vi spiller hverandre gode, sier Sørum.

Etter ti minutter av andre omgang var Glassverket var oppe 20-15 og hadde en nimålsledelse på det meste.

– Vi bytter mye mot slutten, slik at alle får med seg den gode opplevelsen det er å spille NM. Dette er en ren bonus for oss, for det er Lerøyserien som er det viktigste, sier Pål Sørum.

Målvaktene Thea Pedersen og Marte Langeli stod én omgang hver for Glassverket i kveld, med henholdsvis syv og elleve redninger. Julia Gellein Vangen var med fra elitelaget. En småskadet lagkaptein Rebecca Våraker stod over kveldens kamp.

Om en drøy uke skal de samme jentene forsøke å komme gjennom det siste nåløyet til Lerøyserien. Kvartfinalen i NM blir trolig spilt siste halvdel av oktober.

Nordstrand – Stabæk er den eneste kvartfinalen som er klar, mens også Levanger og Byåsen er klare for neste runde og satt opp på hjemmebane. De to gjenværende kampene i åttendedelsfinalen er Viking – Njård (spilles mandag 29. september) og Rælingen – Oppsal (6. september).

NM J20, åttendedelsfinale: Skogstrand – Glassverket 23-28 (13-14/10-14)
Kvernhushallen, fredag 26. september 2014 kl 2000
Toppskårer Glassverket: Linn Andresen 11

Av Peter Tubaas