• Knallhard kjemping i forsvar ga resultater for Kari Brattset og Glassverket mot Nordstrand.

Tettet igjen mot Nordstrand

24.09.14 // Etter tap og uavgjort mot Nordstrand i fjor sikret Glassverket seg endelig begge poengene mot Oslo-laget i kveld.

Skrevet av NTH

Bjørndal (glassverketelite.no): Glassverket tok sin tredje strake seier i GRUNDIGligaen i en kamp som ikke går inn i historien som den mest velspilte.

– I mai er det ingen som tenker på hvordan vi slo Nordstrand. Dette var en lagseier. I år er det laget som vinner, mens det oftere var enkeltspillere i fjor. Hadde dette vært for ett år siden hadde vi tapt med sju, sier trener Kenneth Gabrielsen

Glassverket ledet nesten hele kampen, løsnet skudd etter skudd, men klarte ikke å få et forsprang på Nordstrand. Til pause ledet de lilla med ett mål, men hjemmelaget mobiliserte og klarte å gå opp i ledelsen for første gang rett etter pause.

– Vi spiller ganske bra, men brenner for mye sjanser. Men igjen har vi en Guro Rundbråten som er fantastisk i mål og et forsvarsspill som har tatt lange steg i forhold til i fjor, sier Gabrielsen.

Fem minutter ut i andre omgang satte Jeanett Kristiansen inn straffen som ga 12-12, samtidig som Rundbråten for alvor begynte å storspille. Tre kjappe gjorde at det stod 12-15 etter åtte minutter. Men da gikk det ytterligere åtte minutter før noen av lagene skåret igjen.

– Akkurat nå tenker hodet mitt bare bom, bom, bom. Jeg skjønner ikke hva som skjer, vi har sykt bra sjanser, så vi må begynne å sette dem, sier Veronica Kristiansen.

Men bakover er det solid, bare Larvik slipper inn færre mål enn Glassverket. Det stødige forsvarsspillet har ført til at Glassverket ligger på tredjeplass på tabellen etter fire serierunder, bak suverene Larvik og Oppsal, og likt med Buskerud-nabo Skrim.

– Vi får glede oss over de to poengene og innsatsen bakover i dag og så håper vi at det løsner litt mer framover snart, sier Veronica Kristiansen.

Kari Brattset synes i likhet med de fleste andre at det ble en rotekamp.

– Vi sitter med følelsen av at vi kunne avgjort dette mye tidligere. Men jeg er veldig glad vi vinner på en dårlig dag. Det må vi ta med oss, selv om vi føler at vi ikke spiller i nærheten av vårt beste, sier hun.

Men det til tross – tre kamper på rad som i fjor endte med null poeng og minus 10 i målprotokollen har i år endt med full pott og 21 plussmål.

– Vi er veldig fornøyde med det, men vi vet potensialet er større. Vi har veldig mye mer å gå på både fremover og bakover. Vi vet vi kan. Vi må bare få det fram sammen, og det vet jeg kommer, smiler Brattset.

Kampfakta: Nordstrand – Glassverket 16-21 (10-9/6-12)
GRUNDIGligaen 1415. Bjørnholthallen (Oslo), onsdag 24. september 2014 kl 1800.

Tilskuere: 246
Glassverket: Guro Rundbråten, Malene Solheim, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 2, Kari Brattset 3, Veronica Kristiansen 4, Mina Gustavsen, Pia Narvesen 4, Renate Saastad Sømme, Emilie Christensen, Trine Bronsta 1, Jeanett Kristiansen 5, Hege Bakken Wahlquist 2.
Toppskårere: Nerma Pandza, Nordstrand 4. Jeanett Kristiansen, Glassverket 5
Tominuttere: Nordstrand 1, Glassverket 2.
Gule kort: Nordstrand 0, Glassverket 1.

Neste kamp: Glassverket – Oppsal, Grundigligaen, Drammenshallen, søndag 29. september kl 19.00.

Av Peter Tubaas