• Eline Rikartsen i cupkampen mot Grane forrige uke.

Sjekker ankelen mandag

21.09.14 // Eline Rikartsen pådro seg sitt aller første overtråkk i 2. divisjonskampen på fredag, men tror ikke hun blir satt ut av spill i for mange dager.

Skrevet av NTH

Overtråkket på høyrefoten skjedde da hun skulle fyre av et skudd fra sin kantposisjon.

– Jeg fikk et utspill og skulle hoppe opp og skyte, og i det jeg tar siste steget for å satse så tråkker jeg på foten til hun som kommer mot meg, forteller 18-åringen til glassverketelite.no.

Skaden skjedde i andre omgang under seriepremieren til Glassverket 2 mot Ramnes. Overtråkk er «hverdags» for mange håndballspillere, men for Eline Rikartsen var det første gang.

– Jeg har faktisk aldri tråkket over noen gang. Jeg har ikke hatt noen alvorlige skader heller. Jeg har bare slitt med litt beinhinnebetennelse. Jeg har nok vært heldig, og det ser ikke ut til å være så alvorlig dette heller, sier hun.

Mandag skal hun til Glassverket-osteopat Sissel Gulaker Sandstrøm fra Drammen Sportsklinikk for en nærmere undersøkelse.

– Jeg skal til Sissel før trening i morgen. Da får jeg vite litt mer. Men det går mye bedre i dag enn i går. Jeg tror jeg har vært flink til å ise og bruke kompresjon. Det er ikke hovent eller blått, så jeg håper det beste.

Sætrejenta har fått sving på sakene i det siste, med mer spilletid og flere mål. Hun skåret sitt første eliteseriemål mot Vipers sist søndag. Hun har også bidratt på 2. divisjonslaget og det ganske identiske Lerøy-laget til Glassverket. Onsdag er det ny kamp i Grundigligaen – mot Nordstrand.

– Jeg tror ikke jeg rekker den, men jeg håper å være klar til kampen mot Oppsal på søndag, sier hun.

Det har hopet seg opp med overtråkk i Glassverket de sist ukene, med både Emilie Christensen og Renate Saastad Sømme på skadelisten.

Av Peter Tubaas